- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κολωνός: Aπεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης - Νέο αίτημα για αποφυλάκιση
Φωνάζει για την αθωότητά της μέσα από τη φυλακή
Κολωνός: Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης - Οι αιχμές για την Αστυνομία και οι δηλώσεις της μέσα από τη φυλακή.
Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, θύμα βιασμού και μαστροπείας, όπως είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.
Αφορμή η απόρριψη της προσφυγής της για αποφυλάκιση.
«Κατά πλειοψηφία απερρίφθη η προσφυγή της. Υπήρχε μια δικαστής εξαιρετική, η οποία πραγματικά σε 40 σελίδες προσέφερε στο συγκεκριμένο βούλευμα για ποιους λόγους πρέπει να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα. Οι άλλοι δύο δικαστές είχαν διαφορετική άποψη και δυστυχώς θα παραμείνει στην φυλακή. Εμείς βέβαια, με το που παρέλθει η νόμιμη προθεσμία θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης. Νομίζω ότι το θέμα με την μητέρα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να σταθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο», είπε.
Όπως είπε, η οικογένεια είναι σε τραγική κατάσταση. «Τα ίδια τα παιδιά, λένε, και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η μητέρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η 12χρονη έχει καταθέσει το ίδιο, κατ’ επανάληψη και βλέπουμε τις δικαστικές αρχές να πιστεύουν τη 12χρονη α λα καρτ, δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις δέχονται ακριβώς αυτά που λέει, στην περίπτωση της μητέρας, είδαμε ότι δεν δέχονται ακριβώς αυτά που λέει», σημείωσε.
Μητέρα 12χρονης: Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία της μαστροπείας
Η μητέρα της δωδεκάχρονης δηλώνει αθώα και πως δεν είναι μαστροπός και αποκαλύπτει στο Star ότι μετανιώνει που άκουσε τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ να μην πλησιάσει τον Ηλία Μίχο, καθώς εάν τον είχε μπροστά της- όπως είπε χαρακτηριστικά- θα τον σκότωνε και θα ήταν "δίκαια και όχι άδικα μέσα στη φυλακή".
Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, μέσα από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, μετά την απόρριψη του αιτήματός της να αποφυλακιστεί, φωνάζει για την αθωότητά της.
"Αν τον είχα απέναντί μου θα τον είχα σκοτώσει και θα ήμουν δίκαια μέσα. Έκανα το λάθος που άκουσα τη ΓΑΔΑ που μου είπε, να μην τον πλησιάσω και να μην δώσω κάποιο στοιχείο ότι τον έχω καταγγείλει. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, τώρα δε θα υπήρχε (σ.σ. ο Μίχος) και θα ήμουν δίκαια μέσα και όχι άδικα".
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ρίστα για το αν αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία της μαστροπείας, η μητέρα 12χρονης, είπε: "Εννοείται, εννοείται... Έχω οκτώ παιδιά, έχω μεγαλώσει δύο κορίτσια μεγαλύτερα από την [...] (σ.σ. αναφέρει το όνομα της κόρης της), δηλαδή θα περίμενα αν είχα τέτοιες τάσεις, θα περίμενα η [...] να πάει 12 χρονών για να γίνω μαστροπός στο παιδί, δηλαδή δεν είχα άλλα κορίτσια μεγαλύτερα να το κάνω; Θα περίμενα να μεγαλώσει το συγκεκριμένο παιδί, να κάνω σε αυτό; Γιατί;".
Η μητέρα της 12χρονης μάλιστα αφήνει αιχμές για την έρευνα που έκανε η Αστυνομία στο μαγαζί του Ηλία Μίχου. Αναρωτιέται πώς δεν εντόπισαν εγκαίρως το κινητό και το tablet που είχε κρύψει ο βασικός κατηγορούμενος στο μαγαζί του.
"Αυτά βρέθηκαν στη σκάλα που πήγαινε στο υπόγειο. Σε ένα σημείο, που ξέρουν ότι στο υπόγειο βιαζόταν το παιδί. Πώς δεν έψαξαν εκεί και βρέθηκαν μετά; Και δεν βρέθηκαν από την αστυνομία. Ένας Πακιστανός πήγε και τα έδωσε όταν έμαθε ότι το συγκεκριμένο μαγαζί που καθάριζε ήταν του Μίχου" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, η μητέρα της 12χρονης άφησε και ένα μήνυμα στην κόρη της: "Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω στο παιδί μου είναι να μην στεναχωριέται, να μην έχει τύψεις και ενοχές για μένα καθόλου, το μόνο που δεν φταίει σε τίποτα είναι αυτό".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.