Ελλαδα

Κολωνός: «Η 12χρονη ζει σε μια “φυλακή”, υφίσταται νέα κακοποίηση», δηλώνει η δικηγόρος της

«Φοβάται να συναναστραφεί άλλα άτομα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Συνθήματα στο κατάστημα του Ηλία Μίχου
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η δικηγόρος της για την ψυχολογική της κατάσταση και την καθημερινότητά της

Δυσκολίες στην καθημερινότητά της αντιμετωπίζει η 12χρονη από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε ο 52χρονος Ηλίας Μίχος. Η δικηγόρος της ανήλικης, Αναστασία Ταραχοπούλου, υποστηρίζει ότι το κορίτσι «ζει σε μία "φυλακή"», αλλά και ότι δέχεται «νέα κακοποίηση».

Σε δηλώσεις της στον Ant1, η Αναστασία Ταραχοπούλου υποστήριξε ότι «το παιδί δεν πάει στο σχολείο, χάνει τη χρονιά έτσι κι αλλιώς, ενώ ακόμη δεν της έχει δοθεί το μέτρο της κατ’ οίκον διδασκαλίας για να μην μένει πίσω». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού, αλλά σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι όπου μένει, κάνει δηλαδή 100 χιλιόμετρα κάθε φορά. Μετά από την ανακοίνωση της περιοχής όπου μένει η 12χρονη από την Υφυπουργό Εργασίας, υπάρχουν προβλήματα. Πάει σε μια εξωσχολική δραστηριότητα το παιδί, αλλά κάποια παιδιά αντιλήφθηκαν ότι είναι αυτή και η 12χρονη “κουμπώθηκε” ξανά και κλείστηκε στον εαυτό της». 

Η δικηγόρος είπε ακόμη ότι η 12χρονη «είναι στη "φυλακή" το παιδί, μαζί με τον άνθρωπο που το φροντίζει. Τιμωρείται το παιδί και υφίσταται ακόμη μια κακοποίηση. Δεν πάει στο σχολείο, έχει μια μικρή εξωσχολική δραστηριότητα, αλλά έχει φοβία να συναναστραφεί άλλα άτομα και κυρίως μεγαλύτερους άνδρες».

«Οι ενδείξεις για την ενοχή της μητέρας είναι αποδυναμωμένες»

Η Χριστίνα Ταραχοπούλου εκπροσωπεί και την 37χρονη μητέρα του κοριτσιού, η οποία παραμένει προφυλακισμένη, μετά το νέο όχι στο αίτημα αποφυλάκισης. «Δεν ήταν αναμενόμενη η απόφαση και αυτό φαίνεται από την εισηγήτρια, που απεφάνθη ότι οι ενδείξεις για την ενοχή της μητέρας Είναι αποδυναμωμένες, όμως δυστυχώς μειοψήφησε και η απόφαση ήταν 2-1 στο τριμελές συμβούλιο, υπέρ της συνέχισης της προφυλάκισης της μητέρας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq12u4lppyoh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ