Ελλαδα

Προφυλακίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση

Συνολικά έξι πρόσωπα φέρονται να συμμετέχουν στην οργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 50χρονος πρώην στέλεχος της Novartis, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης» © Eurokinissi/Κώστας Τζούμας

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 50χρονος πρώην στέλεχος της Novartis, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης». Οι δύο συγκατηγορούμενοί του αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ.

O «Μάξιμος Σαράφης», κατά κόσμον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται στην υπόθεση της εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών απολογήθηκαν σήμερα και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, η οποία, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αφορά στη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο άλλοτε στέλεχος επιχειρήσεων και διευθυντή επικοινωνίας της Novartis Φ. Δεστεμπασίδη αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που καλείται να αντικρούσει, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας προσώπων που υποσχόμενοι άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως η οργάνωση προσέλκυε τα θύματα της πείθοντας τα, ότι θα εξασφάλιζε απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία θα γινόταν, σε κάποιες περιπτώσεις, μέσω της ανύπαρκτης, κατά τη δικογραφία, εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι την οποία ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι δανειολήπτες καλούνταν να καταβάλλουν μία σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις , νομιμοποιητικά έγγραφα που υποδείκνυαν τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η υπόθεση προς ώρας αφορά επτά περιπτώσεις που συνολικά αφορούν ποσό 800.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να καρπώθηκε η οργάνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.