- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαμίας: «Μείζον γεγονός» η σοβαρή έλλειψη των αντιβιοτικών
Επιστολή δέκα οργανώσεων ασθενών προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαμίας: «Μείζον γεγονός» η σοβαρή έλλειψη των αντιβιοτικών - Επιστολή δέκα οργανώσεων ασθενών προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Την επίσπευση και την ενίσχυση όλων των προσπαθειών, σε κοινοτικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων, οι οποίες σημειώνονται σε ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά φαρμακευτικά σκευάσματα, ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ).
Σε κοινή επιστολή που συνυπογράφει μαζί με άλλες 10 ευρωπαϊκές οργανώσεις ασθενών και καταναλωτών, η ΔΟΘ αναφέρει ότι οι συνέπειες της υφιστάμενης κατάστασης, με αντιβιοτικά όπως την αμοξικιλλίνη να είναι πλέον εξαιρετικά δυσεύρετα σε πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε., είναι δραματικά αισθητές στους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, εν μέσω έξαρσης γρίπης και ιώσεων, και δε μπορούν να αγνοηθούν.
Υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα, τα οποία έχουν μέχρι στιγμής υιοθετηθεί για τη διευθέτηση του προβλήματος, δεν είναι επαρκή και, ως εκ τούτου, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή πρέπει να κηρύξει την έλλειψη αντιβιοτικών ως «μείζον γεγονός». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο ΕΜΑ θα μπορέσει να συντονίσει στοχευμένες δράσεις για την εξομάλυνση των ελλείψεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και να προσαρμόσει ανάλογα τις υποχρεώσεις των φαρμακοβιομηχανιών.
Επιπρόσθετα, η κοινοπραξία επισημαίνει πως η υιοθέτηση ενός καταλόγου φαρμάκων που θεωρούνται κρίσιμα θα συμβάλει στον προσδιορισμό των αντιβιοτικών για τα οποία απαιτείται επείγουσα δράση, όπως και εκείνων που χρειάζονται στενότερη παρακολούθηση για να αποτραπεί η έλλειψή τους.
Πέραν από τη ΔΟΘ, την επιστολή στηρίζουν και συνυπογράφουν η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Δημόσιας Υγείας (EPHA), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νευρολογικών Εταιρειών (EFNA), το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.