Ελλαδα

Παπαδόπουλος για τον σεισμό στη Ρόδο: «Ευτυχώς ήταν μακριά από κατοικημένες περιοχές»

Αισθητή η δόνηση και στην Κρήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός τώρα στη Ρόδο

Σεισμός τώρα στη Ρόδο 5,9 Ρίχτερ: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τη δόνηση σε θαλάσσια περιοχή

Σεισμός στη Ρόδο 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (25.1). Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ισχυρό σεισμό που «ευτυχώς καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή, μακριά από κατοικημένες περιοχές». 

«Πράγματι έχουμε πολύ ισχυρό σεισμό ΝΑ της Ρόδου. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο καταγράφει πως ήταν 5,7 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό ανέφερε 6 Ρίχτερ. Ωστόσο, και οι δύο εκτιμήσεις είναι προκαταρκτικές. Ήταν πολύ ισχυρός αλλά ευτυχώς ήταν μακριά από κατοικημένες περιοχές. Έγινε σε θαλάσσια περιοχή, 65 χιλιόμετρα ΝΑ της Λίνδου. Έγινε έντονα αισθητός στο νησί και πιθανότατα και σε άλλα νησιά. Πρόκειται για το ανατολικό ρήγμα του ελληνικού τόξου, το οποίο είναι αρκετά δραστήριο αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ισχυρό σεισμό», ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. 

Την ίδια ώρα, ο σεισμολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι οι πολίτες θα ήταν καλό να αποφύγουν να βρίσκονται κοντά σε παράκτιες περιοχές. «Ισχυρός σεισμός στη Ρόδο. Mέγεθος 5,9, επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 60 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έντονα αισθητός στο νησί. Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση». 

Ισχυρός σεισμός στη Ρόδο. Mέγεθος 5,9, επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 60 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έντονα αισθητός στο νησί. Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση.

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Wednesday, January 25, 2023

Ο σεισμός στη Ρόδο έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κρήτη, ενώ κάτοικοι της Ρόδου κάνουν λόγο για σεισμό με μεγάλη διάρκεια που τους έκανε να βγουν άμεσα από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχουν σημειωθεί ζημιές ή τραυματισμοί. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ