- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σκοτώθηκε θηλυκή αρκούδα μετά από σύγκρουση με όχημα
Το νεκρό ζώο θάφτηκε στο δασικό φυτώριο Φλώρινας, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο
Θεσσαλονίκη: Θηλυκή αρκούδα νεκρή μετά από τροχαίο
Νεκρή, μέσα σε χωράφι, δίπλα στον δρόμο Φλώρινας - Αμυνταίου, στο ύψος του Αμμοχωρίου βρέθηκε αρκούδα που φαίνεται να χτυπήθηκε στο κεφάλι από διερχόμενο όχημα.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», πρόκειται για θηλυκό 3 ετών, βάρους περίπου 70-80 κιλών, το οποίο χτυπήθηκε από άγνωστο όχημα, στον ίδιο δρόμο μάλιστα όπου έχει τοποθετηθεί, από το ευρωπαϊκό έργο LIFEAMYBEAR, πινακίδα ενημέρωσης των οδηγών για διελεύσεις αρκούδας. Το νεκρό ζώο θάφτηκε στο δασικό φυτώριο Φλώρινας, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο της οργάνωσης, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υλοποιείται μέχρι τον Αύγουστο του 2023 το έργο LIFESafeCrossing, που έχει στόχο την αποτροπή τροχαίων ατυχηµάτων µεταξύ οχηµάτων και αρκούδων.
Η Καλλιστώ, η COSMOTE, η Εγνατία Οδός και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν στο έργο LIFE SAFE-CROSSING, με εταίρους και από τις χώρες της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Ισπανίας.
Το έργο στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που επιφέρουν οι οδοί σε ορισμένα είδη προτεραιότητας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: μαρσικανική καφέ αρκούδα (Ursus arctos marsicanus) και λύκος (Canis lupus) στην Ιταλία, ιβηρικός λύγκας (Lynx pardinus) στην Ισπανία και καφέ αρκούδα (Ursus arctos) στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.