Ελλαδα

Market Pass στο κινητό: Η λεπτομέρεια που πρέπει να «τσεκάρετε» πριν την αίτηση στο gov

Η τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Market Pass σε ψηφιακή κάρτα στο κινητό προϋποθέτει τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές
Market Pass σε ψηφιακή κάρτα στο κινητό προϋποθέτει τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές © Pexels

Market Pass - Η αίτηση στο gov για την ψηφιακή κάρτα στο κινητό - Η τεχνολογία NFC που πρέπει να ελέγξουν οι δικαιούχοι

Για το Market Pass η αίτηση θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν και θα ανοίξει η πλατφόρμα στο gov, με τη διαδικασία να είναι ίδια με την αντίστοιχη του Fuel Pass.

Θα υπάρχουν ξεχωριστές ημερομηνίες για την υποβολή της αίτησης του Market Pass από τους δικαιούχους ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ, όπως επίσης και μια «ανοιχτή» ημερομηνία στο τέλος για όλους τους δικαιούχους (ανεξαρτήτως ΑΦΜ).

Όσοι επιλέξουν να πάρουν το επίδομα για τις αγορές τροφίμων σε σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα καταστήματα (κρεοπωλεία, οπωροπωλεία κ.α) σε ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να «τσεκάρουν» αν η συσκευή υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιλέξουν τα μετρητά, την κατάθεση δηλαδή στο ΑΤΜ του ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των μηνιαίων αγορών, θα λάβουν κατά 20% μειωμένο Market Pass.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, το επίδομα για τα τρόφιμα (Food Pass) έχει 6μηνη διάρκεια: Ξεκινά τον Φεβρουάριο και διαρκεί μέχρι και τον Ιούλιο. Η πληρωμή του Market Pass θα γίνεται στις αρχές κάθε μήνα για όσους επιλέξουν τη χρεωστική κάρτα και σε δύο δόσεις για εκείνους που θέλουν κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμός.

Ψηφιακή κάρτα Market Pass σε κινητό - Έλεγχος για NFC σε Android και iPhone

  • Κινητά Android - Ρυθμίσεις - Στην αναζήτηση βάζουμε τη λέξη «NFC» - Εφόσον εμφανιστεί, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη συσκευή - Είσοδος - Έλεγχος αν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία για τις ανέπαφες συναλλαγές
  • Κινητά iPhone - Ρυθμίσεις - «Κλικ» στην ενότητα Apple ID στο πάνω μέρος του μενού - Από τις διαθέσιμες επιλογές κάνουμε «κλικ» στο κινητό μας προκειμένου να εμφανιστούν οι διαθέσιμες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν όλα τα iPhone ενσωματωμένη τη λειτουργία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές. Όσοι, πάντως, είχαν κάνει τη διαδικασία για το Fuel Pass, επιλέγοντας την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο, δεν θα έχουν πρόβλημα με το Market Pass.

Τι μπορείτε να κάνετε αν το κινητό δεν έχει NFC για το Market Pass

Το πρόβλημα με το NFC είχε προκύψει με το Fuel Pass, το επίδομα για τα καύσιμα.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, είχε προτείνει ο δικαιούχος να «βάλει» την ψηφιακή κάρτα σε κινητό άλλου μέλους της οικογένειας, το οποίο είναι smartphone με NFC, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το επίδομα και όχι μέρος του, όπως συμβαίνει στην επιλογή των μετρητών στον τραπεζικό λογαριασμό.

Από το Φεβρουάριο οι πληρωμές του Market Pass | Τώρα μαζί | 01/01/2023 | OPEN TV

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί αναλυτικός οδηγός για το πώς θα κάνουν αίτηση για το Market Pass οι δικαιούχοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ