- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το τελευταίο αντίο στον 16χρονο πυγμάχο Βασίλη Τόπαλο (βίντεο)
Ο συγκινητικός επικήδειος του πρόεδρου της ομοσπονδίας πυγμαχίας
Βασίλης Τόπαλος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο πυγμάχο
Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, συγγενείς και συναθλητές αποχαιρέτησαν τον 16χρονο Βασίλη Τόπαλο, τον πυγμάχο που έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ σε γυμναστήριο της Καλλιθέας.
Η κηδεία του άτυχου 16χρονου πυγμάχου ξεκίνησε σήμερα (5.1.2023) στις 14:00 σε κλίμα οδύνης και με πολλά αναπάντητα «γιατί», για όσα συνέβησαν στο γυμναστήριο της Καλλιθέας, εκεί όπου ο νεαρός βρέθηκε λιπόθυμος στην τουαλέτα και τελικά κατέληξε μετά από 17 ημέρες νοσηλείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.
Απαρηγόρητοι οι γονείς του αδυνατούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή ενώ είχε πολλά ακόμα να δώσει στον χώρο της πυγμαχίας. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Ασπρόπυργο δίνει το «παρών» και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Το φέρετρο με τη σορό του 16χρονου ήταν λευκό και τυλιγμένο με την ελληνική σημαία ενώ όταν βγήκε από την εκκλησία, όσοι πήγαν στην κηδεία τον χειροκρότησαν. Επικήδειο εκφώνησε ο Χάρης Μαριόλης αλλά και ένας καθηγητής του Βασίλη Τόπαλου από το σχολείο του.
Ο Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριώλης δήλωσε «Ήσουν ένας άγγελος επί γης. Όλη η ζωή σου ήταν γεμάτη αγώνες. Έφυγες αλλά άφησες το αποτύπωμά σου. Αποτέλεσες υπόδειγμα ανθρώπου και αθλητή. Εντυπωσιάζει η μαχητικότητα σου, το σθένος σου, ήσουν συγκροτημένος. Η οικογένεια της πυγμαχίας είναι πλέον φτωχότερο. Μας ενέπνευσες όλους μέσα από την υποδειγματική σου στάση. Στην τελευταία μας συνάντηση μου είπες "πρόεδρε θα φέρω πανευρωπαϊκό μετάλειο". Μας έκανες όλους περήφανους. Τα όσα αναφέρω δεν είναι μόνο δική μου άποψη αλλά τα όσα έχουν γραφτεί έως σήμερα για σένα. Αγαπημένε μου Βασίλη, ήσουν άξιος σε όλα. Στο σχολείο, στις συναναστροφές σου, στο άθλημα που αγάπησες. Για όλους ο χαμός σου είναι κάτι το αβάσταχτο. Πώς να παρηγορηθούν οι γονείς σου, τα αδέλφια σου, οι συγγενείς σου και οι φίλοι σου; Σε συνοδεύουμε σήμερα όλοι μαζί στην τελευταία σου κατοικία, όλοι εδώ μαζί».
Βασίλης Τόπαλος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση
Εάν και τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη, οι κ.κ. Μπογιόκας και Τσαντίρης στο νεκροτομείο Πειραιά ως αιτία θανάτου φαίνεται να είναι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι νωρίς ακόμη να ειπωθεί το παραμικρό. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις ώστε να απαντηθούν κάποια ευρήματα των ιατροδικαστών.
Παράλληλα, εξετάζεται από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές εάν την ημέρα του βαρύτατου τραυματισμού του, ο 16χρονος βρισκόταν σε νόμιμα διεξαγόμενους αγώνες.
Η επιλογή του αντιπάλου του, επίσης, έχει μπει στο κάδρο των ερευνών, αφού ήταν αθλητής άλλης κλάσης. Το ποιος επέλεξε τον αντίπαλο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις είναι τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έρευνες των αρμοδίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.