Ελλαδα

Πάτερ Αντώνιος: «Γνωρίζω τη σταυρική πορεία προς τον Γολγοθά»

Η νέα καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό ανηλίκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κτίριο που ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου
Κτίριο που ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κιβωτός του Κόσμου - Ο πάτερ Αντώνιος σε νέα δήλωση πριν από την κατάθεση στον εισαγγελέα για ασέλγεια και κακοποίηση ανηλίκων

Για την Κιβωτό του Κόσμου μίλησε ο πάτερ Αντώνιος, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για κακοποίηση ανηλίκων σε δομές της ΜΚΟ.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι λειτουργός του Υψίστου και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει είτε κατά παραχώρηση είτε κατά ευλογία» ανέφερε ο πάτερ Αντώνιος, μέχρι πρότινος επικεφαλής στην Κιβωτό του Κόσμου.

Και πρόσθεσε: «Μετέχω στο σχέδιο του Θεού ενεργά και διά του μυστηρίου της ιεροσύνης και της Χάριτος που μου εκχωρήθηκε κατά τη χειροτονία μου και εις διάκονο και εις πρεσβύτερο».

«Επομένως, γνωρίζω τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά όπως γνωρίζω με την ίδια βεβαιότητα και το τέλος αυτής της μαρτυρικής πορείας που είναι η ανάσταση και η δήλωση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων» τόνισε σε δηλώσεις του στον ANT1, την ώρα που η έρευνα για την Κιβωτό του Κόσμου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι στη δημοσιότητα δόθηκαν όσα έχουν γίνει τον πρώτο μήνα της νέας διοίκησης στην Κιβωτό του Κόσμου από τη στιγμή που «ξηλώθηκε» ο πάτερ Αντώνιος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μετά τις καταγγελίες.

«Δεν σας πρόδωσα» ισχυρίζεται ο πάτερ Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου

«Η αγωνία μου είναι το μέλλον μόνον αυτών όλων των παιδιών, τα όνειρα, η πορεία και οι ελπίδες τους» συνέχισε ο πάτερ Αντώνιος στη δήλωσή του.

Και συμπλήρωσε: «Το μήνυμα που εκπέμπω και επιθυμώ να φτάσει τους Έλληνες πολίτες είναι: “Δε σας πρόδωσα. Δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας. Δεν πρόδωσα την αγάπη και τον σεβασμό σας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη”».

Νέα καταγγελία για κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου - «Με κοπάναγαν με σανίδες και πέτρες»

Εν τω μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθε νέα καταγγελία για κακοποίηση σε δομή που ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου. Ένας 18χρονος πρώην τρόφιμος καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό, επισημαίνοντας ότι αναγκαζόταν να κάνει την ανάγκη του σε μπουκαλάκι.

«Τη νύχτα την ανάγκη μου την έκανα σε μπουκαλάκι γιατί η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω. Ένα βράδυ που κοιμόμουν ο Α. και ο Π. μπήκαν μέσα, έκλεισαν την πόρτα και τα παράθυρα και τότε έφαγα πάρα πολύ άγριο ξύλο, όχι απλά μπουνιές και σφαλιάρες, αλλά με κοπάναγαν με σανίδες και πέτρες που έπαιρναν στα χέρια τους και με χτυπούσαν στα χέρια μου, στο στήθος, στην πλάτη και στο πρόσωπο με μπουνιές. Πίστευα ότι αν με χτύπαγαν κι άλλο θα πέθαινα» δήλωσε για την κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου.

Και κατέληξε: «Τους έλεγα ότι πονάω και αυτοί γέλαγαν μαζί μου. Μπήκα στο γραφείο της διευθύντριας και της ζήτησα να με πάει στο νοσοκομείο, έβαλε τα κλάματα και μου είπε να ηρεμήσω και ότι θα φτιάξουν τα πράγματα. Στο νοσοκομείο δεν με πήγε ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι ο πάτερ Αντώνιος καταθέτει στις 9 Ιανουαρίου 2023. Ειδικότερα, θα δώσει ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δυο ανήλικων φιλοξενούμενων, αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανήλικων τροφίμων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ