Ελλαδα

Στις 9 Ιανουαρίου καλείται να καταθέσει ο π. Αντώνιος

Για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δυο ανήλικων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου: Στις 9 Ιανουαρίου καλείται να καταθέσει ο π. Αντώνιος
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κιβωτός του Κόσμου: Για τις 9 Ιανουαρίου έχει λάβει κλήση από την Εισαγγελία ο πατέρας Αντώνιος

Στις 9 Ιανουαρίου καλείται ο πατέρας Αντώνιος από την Κιβωτό του Κόσμου, να δώσει ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δυο ανήλικων φιλοξενούμενων, αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανήλικων τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του, οι οποίοι θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσουν προθεσμία 15-20 ημερών, προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική του γραμμή.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι κλήσεις σε βάρος των οκτώ προσώπων, ως υπόπτων για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Ήδη, τρεις υπάλληλοι δομών της Κιβωτού έλαβαν κλήση για να δώσουν εξηγήσεις στις εισαγγελείς Ανηλίκων ως ύποπτοι για τη σωματική κακοποίηση ανηλίκων φιλοξενούμενων.

Η κλήση ήταν για χθες, 27 Δεκεμβρίου.

Οι δικηγόροι τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις 9 Ιανουαρίου.

Κιβωτός του Κόσμου: Ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση δείχνει το πόρισμα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την Κιβωτό του Κόσμου, τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης εντοπίζει ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες τους.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα προχώρησε ήδη σε οριστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων προσώπων μέχρι νεωτέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ