Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Εμπλέκονται πολιτικοί, αστυνομικοί και ιερείς» δηλώνει ο αδελφός της

«Eίναι μεγάλη αδικία να είναι η μάνα μου στη φυλακή»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κατάστημα του 53χρονου Ηλία Μίχου που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια
Το κατάστημα του 53χρονου Ηλία Μίχου που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια © EUROKINISSI/

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Οι καταγγελίες από τον αδελφό της για εμπλοκή πολιτικών, ιερέων και αστυνομικών στην υπόθεση με τους βιασμούς της ανήλικης στα Σεπόλια

Στην υπόθεση με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό αναφέρθηκε ο αδελφός της ανήλικης.

Μιλώντας στη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακαδημίας Πλάτωνος, ο αδελφός της 12χρονης κατήγγειλε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται πολιτικοί, αστυνομικοί και ιερείς.

«Έχουν περάσει 4 μήνες και δεν έχουν κάνει τίποτα για την υπόθεσή μας» τόνισε ο 18χρονος, αναφερόμενος στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο, το μόνο που θέλουν είναι να συγκαλύψουν την υπόθεση και όσους εμπλέκονται, πολιτικοί, παπάδες, μπάτσοι, διάφορες προσωπικότητες και οι καλοί οικογενειάρχες που μπαίνουν στο ίντερνετ για να βρούνε να βιάσουν παιδιά. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό;».

Παράλληλα, ο αδελφός της 12χρονης στον Κολωνό στήριξε τη μητέρα του, η οποία παραμένει στη φυλακή. «Είναι μεγάλη αδικία να είναι η μάνα μου στη φυλακή και όλοι αυτοί που ευθύνονται να είναι έξω» τόνισε.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Ολόκληρη η δήλωση του αδελφού της

«Θέλω να σας πω από την πρώτη στιγμή πως έγιναν τα πράγματα. Όταν η θεία μου βρήκε στο κινητό της αδελφής μου όσα περνούσε αμέσως τα έστειλε στη μάνα μου. Εγώ ήμουν μαζί της εκείνη την ώρα, η μητέρα μου κόντεψε να τρελαθεί, φώναζε, έκλαιγε δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι έχει γίνε»ι.

»Το πρώτο που έκανε η μάνα μου και ο πατέρας μου πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού. Εκεί τους είπαν ότι θέλουν να καταγγείλουν το βιασμό της κόρης τους και είπαν και το όνομα του Μίχου. Οι αστυνομικοί τους είπαν να περιμένουν γιατί έχουν κάτι σοβαρό. Περίμεναν 1 ώρα. Όση ώρα περίμεναν έξω έβλεπαν να πηγαινοέρχονται στο γραφείο του διάφοροι αστυνομικοί και φαίνονται αναστατωμένοι. Τους είπαν να φύγουν γιατί έχουν κάτι σοβαρό και να έρθουν την άλλη μέρα».

»Την επόμενη μέρα πήγαν πάλι και τους είπαν να περιμένουν να μην κάνουν τίποτα και το μάθει ο Μίχος και κρύψει στοιχεία. Οι γονείς μου βρίσκονταν στο Αστυνόμικο Τμήμα και τους είπαν να πάνε στη ΓΑΔΑ  να κάνουν καταγγελία».

»Περιμέναμε 40 μέρες και δεν είχε γίνει τίποτα και ξανά πήγε η δικηγόρος με τη μάνα μου στη ΓΑΔΑ και ρώτησαν γιατί είναι ελεύθερος και τους είπανε ότι αν δεν τον πιάσετε θα πάμε στο εισαγγελέα και την άλλη μέρα των συλάβανε».

»Από την επόμενη μέρα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι ήταν έξω από το σπίτι μας και όλοι ήξεραν που μένουμε και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω, δεν σέβονταν τίποτα. Του Μίχου το σπίτι δεν το έμαθε κανένας, τη φωτογραφία της γυναίκα του και του παιδιού του δεν την έδειξε κανείς».

»Σε τρεις μέρες ήρθε η αστυνομία σπίτι μας τα έκανε άνω κάτω, έπιασαν τη μάνα μου χωρίς κανένα στοιχείο, δεν βρήκαν τίποτα στα κινητά ούτε του πατέρα μου ούτε της μάνας μου. Χρήματα που λένε ότι βρέθηκαν στο λογαριασμό της μάνας μου ήταν 100 ευρώ. Θέλω να σας μιλήσω λίγο για τη μάνα μου».

»Ήταν πάντα δίπλα μας για ότι χρειαζόταν, μας πρόσεχε, ασχολιόταν με τα σχολεία μας, εγώ που είχα διάφορα προβλήματα υγείας μικρός πάντα ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο που πήγα πολλές φορές. Είχαμε οικονομικά προβλήματα γιατί ήμαστε 8 αδέλφια αλλά πάντα υπήρχε το φαγητό και τα απαραίτητα. Στην πλατεία που παίζαμε τα καλοκαίρια η μαμά ήταν αυστηρή και δεν μας άφηνε και ο πατέρας μου πάντα έμπαινε στη μέση και δε μας χάλαγε χατίρι και μας πρόσεχε. Όλα τα αδέλφια είμαστε πολύ αγαπημένα και τους γονείς μας τους λατρεύουμε». 

»Από τη στιγμή που η μάνα μας έφυγε από το σπίτι και είναι φυλακή η ζωή μας έχει καταστραφεί. Αντί να είναι μαζί μας και να βοηθήσει και την αδελφή μου που έχει περάσει όλα αυτά είναι μακριά μας και δεν το αντέχουμε».

»Τη μάνα μας, και η γιαγιά μου και η θεία μου και όλοι την αγαπούν πάρα πολύ και πάντα τη βοηθούσαν για να μας μεγαλώσει. Όλα αυτά που μας έχουν συμβεί μας έχουν κάνει πιο αγαπημένους και πιο δεμένους. Είναι άδικο και εκδικητικό που έχουν μέσα τη μάνα μας».

»Αντί να πιάσουν τόσους, για 200 άτομα μιλάει η αστυνομία έχουν αφήσει έξω τους παιδοβιαστές και έχουν τη μάνα μου φυλακή για να μας διαλύσουν».

»Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το μήνυμα που θέλουν να δώσουν σε όποιον του συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι, αν κάποιος μιλήσει για βιασμούς θα περάσει αυτά που περνάει η οκογένειά μου. Ποιο παιδί θα τολμήσει και ποια οικογένεια θα πάει να καταγγείλει αν κάτι του συμβαίνει; Θα τον ξεφτιλίσουν και θα του διαλύσουν τη ζωή».

»Πολλά τα παραδείγματα για τόσους που έχουν έξω. Ο μπάτσος που σκότωσε τον 16χρονο είναι έξω, ο μπάτσος που εξέδιδε και κακοποιούσε την κοπέλα στην Ηλιούπολη δικάστηκε είναι ένοχος και είναι έξω. Οι διάφοροι Λιγνάδηδες είναι έξω, τι άλλο να πούμε;»

»Έχουν περάσει 4 μήνες και δεν έχουν κάνει τίποτα για την υπόθεσή μας. Είναι σίγουρο, το μόνο που θέλουν είναι να συγκαλύψουν την υπόθεση και όσους εμπλέκονται, πολιτικοί, παπάδες, μπάτσοι, διάφορες προσωπικότητες και οι καλοί οικογενειάρχες που μπαίνουν στο ίντερνετ για να βρούνε να βιάσουν παιδιά. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό;»

»Σε όσα έχουμε περάσει αυτούς τους μήνες δεν έχουμε καμία βοήθεια από πουθενά. Ούτε ψυχίατρος βοήθησε την αδελφή μου, κανένας από το κράτος δεν μας έλυσε κανένα πρόβλημα».

»Από την πρώτη στιγμή που η Λαϊκή Συνέλευση έκανε συγκέντρωση στη γειτονιά πήγα και βρήκα τους ανθρώπους εδώ και είναι δίπλα μας με πολλούς τρόπους. Μας βοηθάνε καθημερινά όλους μας».

»Ο κ. Μεγαλοοικονόμου ψυχίατρος είναι δίπλα στον πατέρα μου, σε εμένα στα αδέλφια μου και καθημερινά ασχολείται μαζί μας. Αυτό που θέλω είναι να μην τους αφήσουμε να μας διαλύσουν. Να μην ζήσει κανένα παιδί αυτά που ζούμε εμείς».

»Θέλω ο κόσμος που καταλαβαίνει τι είναι να είσαι φτωχός και πόσο εύκολα σε διαλύουν και δεν μπορείς να αντιδράσεις, να αντιμετωπίσεις όλα αυτά και να υπερασπιστείς τον ευατό σου, να είναι μαζί μας και να κάνουμε ότι μπορούμε για να βγει το συντομότερο η μάνα μου από τη φυλακή και όχι να μας κοροϊδεύουν και να μην προχωράνε την ένσταση που έχει κάνει για αποφυλάκιση».

»Είναι μεγάλη αδικία να είναι η μάνα μου στη φυλακή και όλοι αυτοί που ευθύνονται να είναι έξω».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Ηλία Μίχο για την υπόθεση με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό έχει προφυλακιστεί και ο «Μιχάλης», ο οποίος έψαχνε για επίδοξους βιαστές της ανήλικης μέσω αγγελιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ