Ελλαδα

«Οι γιατροί δίνουν 1% πιθανότητες να τα καταφέρει»: Κρίσιμη η κατάσταση του κοριτσιού που δίνει μάχη με τον κορωνοϊό

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνατος 8χρονου από στρεπτόκοκκο – Η ανακοίνωση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις του πατέρα του 2,5 ετών κοριτσιού για τη μάχη στην Εντατική - Ποια η κατάσταση της υγείας της

Δύσκολη μάχη στην Εντατική του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» δίνει το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι που κόλλησε κορωνοϊό από τη μητέρα του. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της μικρούλας ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού «διαλύουν» σιγά σιγά συστήματα του οργανισμού της, ενώ δίνουν πιθανότητες μόλις 1% να τα καταφέρει. 

«Το παιδί, από τον κορωνοϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, δίχως να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Την ίδια ώρα, ο πατέρας, της μικρούλας ευχαρίστησε τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Κορίνθου και όλους όσους προσεύχονται μαζί με την οικογένεια για να καταφέρει το κοριτσάκι να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι κόλλησε κορωνοϊό από τη μητέρα του. Αρχικά μεταφέρθηκε, σε σοβαρή κατάσταση, στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους γιατρούς του νοσοκομείου, που πάλευαν για τρεις ολόκληρες ώρες προκειμένου να το σώσουν, όπως ενημέρωσε σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ η οποία τονίζει ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας. Το παιδί διασωληνώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων, στην Αθήνα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp918qusu01l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ