- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καιρός: Τις υψηλές θερμοκρασίες θα διαδεχθούν το κρύο και τα χιόνια - Ζέστη στην Κρήτη
Συνεχόμενα «σκαμπανεβάσματα» παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Μετά την άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένεται ψυχρή «εισβολή», με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, από την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνη, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή κατά τη διάρκεια του διημέρου Δευτέρας και Τρίτης, όπου σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-13°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο Γιάνννης Καλλιάνος αναλύοντας τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, αναφέρει ότι οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ (ειδικά στα Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ οι ριπές τους) και όπως είναι φυσιολογικό, επειδή η κακοκαιρία αυτή θα συνοδεύεται και από υγρασία, θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας.
Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ολικό απαγορευτικό στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και των λιμανιών της Αττικής κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, παρουσιάζεται αναλυτικά η πορεία της θερμοκρασίας στην Αττική αλλά και οι περιοχές χιονοπτώσεων (και τα υψόμετρα αυτών) κατά τη διάρκεια του διημέρου Δευτέρας 19/12 και Τρίτης 20/12.
Καιρός: Δεκέμβρης που θυμίζει άνοιξη στην Κρήτη
Την ίδια ώρα, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και σήμερα στην Κρήτη, με το σκηνικό του καιρού να μην θυμίζει σε τίποτα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 16/12 στη χώρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.