Ελλαδα

Επεισόδια τώρα στον Κορυδαλλό - Φωτιές σε λάστιχα και κάδους, διεκόπη η κυκλοφορία

Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελέγχους σε σπίτια υπόπτων σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο κάνει η ΕΛ.ΑΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Ξέσπασαν επεισόδια στο Σχιστό Κορυδαλλού -Φωτιές σε λάστιχα και κάδους, διεκόπη η κυκλοφορία

Συνολικά επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έκαναν σήμερα οι αστυνομικοί σε επιχειρήσεις σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο. Οι έλεγχοι έγιναν στοχευμένα αλλά και σε σπίτια όπου πιστεύεται οτι ενδεχομένως να κρύβονται άτομα που καταζητούνται ή σχετίζονται με έκνομες ενέργειες.

Βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών και αντικείμενα τα οποία εξετάζονται από τις αρχές.
Η επιχείρηση έγινε με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών μετά τον τραυματισμό του 16χρονου Κώστα, του ανήλικου Ρομά που -οδηγώντας χωρίς δίπλωμα- αφού έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει, προσπάθησε να αποφύγει τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν.
Ένας εκ των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που τον καταδίωκε, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε βαρύτατα στο κεφάλι και νοσηλεύεται εως σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση.

Επεισόδια τώρα στον Κορυδαλλό

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα μικρής εκτάσεως επεισόδια στον Κορυδαλλό, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στο Σχιστό. Δεκάδες άτομα, έχουν βάλει φωτιές σε κάδους ενώ καίνε σκουπίδια, πλαστικά και ελαστικά, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση χωρίς προς το παρόν να λαμβάνουν εντολή για επέμβαση.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της έντασης, στην οδό Ποταμού, από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου έως την Δερβενακίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κορυδαλλού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ