- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιές σε κάδους και λάστιχα από ομάδα Ρομά στο Χαλάνδρι - Τουλάχιστον 80 άτομα στο σημείο - Ζητούν δικαιοσύνη για τον 16χρονο
Στον καταυλισμό των Ρομά στο Κάτω Χαλάνδρι κατευθείνονται πυροσβέστες και αστυνομικοί καθώς καίγονται λάστιχα και κάδοι σκουπιδιών.
Ομάδα τουλάχιστον 80 ατόμων έχουν αποκλείσει το οδόστρωμα πίσω από το Νομισματοκοπείο, στην οδό Σαρανταπόρου όπου ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου αγοριού έπειτα από καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη.
Αντίστοιχα επεισόδια είχαν δημιουργηθεί και χθες, από την άλλη πλευρά του καταυλισμό, στην λεωφόρο Μεσογείων.
Τι πραγματικά συνέβη χθες το βράδυ σε Μενίδι - Ζεφύρι: Το χρονικό των σοβαρών επεισοδίων
Καλά στην υγεία του είναι ο αστυνόμος Α επικεφαλής ομάδας ΟΠΚΕ, που μαζί με δύο συναδέλφους του δέχθηκαν τα πυρά κυνηγετικού όπλου στο Ζεφύρι χθες τα μεσάνυχτα.
Ο Άγγελος Κ., πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, δέχθηκε ένα σκάγι από καραμπίνα στο ζυγωματικό κάτω από το μάτι, ένα τραύμα που πλέον δεν εμπνέει κίνδυνο για την υγεία του, όπως τονίζουν οι θεράποντες ιατροί του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.
Άλλοι δύο συνάδελφοί του δέχθηκαν σκάγια από τον ίδιο δράστη, ευτυχώς ελαφρά στα χέρια και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, ενώ άλλοι τρεις συνάδελφοί τους αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς από πέτρες και άλλα αντικείμενα που έριχναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι συγκεντρωθέντες.
Στη Δυτική Αττική, τα προβλήματα ξεκίνησαν στις οκτώ το βράδυ, όταν δεκάδες Ρομά μαζεύτηκαν στην οδό Μόρνου, βάζοντας φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.
Τι πραγματικά συνέβη χθες το βράδυ σε Μενίδι - Ζεφύρι: Το ψεύτικο τηλεφώνημα και η εγκλωβισμένη διμοιρία της ΟΠΚΕ
Σχεδόν ταυτόχρονα, υπήρξε ένα τηλεφώνημα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζέφυρος, όπου δήθεν κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πλιάτσικο σε σπίτι.
Ομάδα της ΟΠΚΕ κατάφερε να φτάσει στο σπίτι όπου διαπιστώθηκε ότι δεν συνέβαινε τίποτε. Τότε, περικυκλώθηκαν από δεκάδες άτομα που τους έριχναν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, σαν να υπήρξε συνεννόηση.
Ταυτόχρονα ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια και σε άλλα σημεία του Ζεφυρίου και του Μενιδίου. Η ομάδα ΟΠΚΕ κατάφερε και έφυγε από την περιοχή δεχόμενη όμως «βροχή» από αντικείμενα.
Το περιστατικό με το ψεύτικο τηλεφώνημα είναι μια πρακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια αντιεξουσιαστές που προσπαθούν να εγκλωβίσουν αστυνομικούς σε στενά των Εξαρχείων. Το ίδιο κάνουν τον τελευταίο καιρό και παραβατικοί στη Δυτική Αττική.
Τι πραγματικά συνέβη χθες το βράδυ σε Μενίδι - Ζεφύρι: Οι δυνάμεις της Αστυνομίας στα επεισόδια
Στην περιοχή Ζεφυρίου και Μενιδίου αρχικά υπήρχαν μόλις δύο διμοιρίες της ΟΠΚΕ και αστυνομικοί από τα τοπικά τμήματα.
Λόγω των μέτρων για τη βραδινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, το σύνολο των ανδρών των ΜΑΤ βρίσκονταν διασκορπισμένα στα Εξάρχεια.
Μόλις όμως διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση φεύγει από τα όρια της ανοχής, αμέσως δόθηκε εντολή να μεταβούν επιπλέον δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.