Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο για τον τραυματισμό του 16χρονου - Τι συνέβη στο βενζινάδικο

Καρέ καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν από την καταδίωξη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

16χρονος στη Θεσσαλονίκη - Το βίντεο από το βενζινάδικο πριν από την καταδίωξη - Μάχη για τη ζωή του δίνει στο νοσοκομείο ο νεαρός Ρομά

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που δείχνουν τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο βενζινάδικο, όπου πήγε να βάλει βενζίνη ο 16χρονος Ρομά και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο 16χρονος Ρομά αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει από το βενζινάδικο. Ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων τον βλέπει που απομακρύνεται χωρίς να πληρώσει. Στη συνέχεια κατευθύνεται στο εσωτερικό του κτιρίου για να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Ακολουθεί η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, η οποία καταλήγει στον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού. Ο 16χρονος Ρομά «χαροπαλεύει» στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

This browser does not support the video element.

This browser does not support the video element.

Προθεσμία πήρε ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (9/12) το πρωί.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο αστυνομικός βρίσκεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή δεν σταματούν οι διαμαρτυρίες των Ρομά, οι οποίοι έστησαν νέα οδοφράγματα στη Θεσσαλονίκη.