Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για τον 16χρονο - Καμία βελτίωση της κατάστασης υγείας του (βίντεο)

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη - Η μάχη των γιατρών στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Στη Θεσσαλονίκη κορυφώνεται η αγωνία για τη ζωή και την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά, ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο 16χρονος Ρομά παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει παρουσιάσει καμία βελτίωση. Οι θεράποντες γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Ποινική διώξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (9/12) το πρωί.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Μέσω του δικηγόρου του φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου».

Εν τω μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο - ντοκουμέντο από το βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη, όπου ο 16χρονος Ρομά έφυγε χωρίς να πληρώσει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αιματηρή καταδίωξη.