Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Ξεκίνησε στο Κατάρ η αποσυναρμολόγηση του γηπέδου «974 Stadium»

Το εντυπωσιακό timelapse βίντεο για το πώς κατασκευάστηκε με κοντέινερ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Το γήπεδο «974 Stadium» από κοντέινερ - Η αποσυναρμολόγηση μετά το παιχνίδι ανάμεσα σε Βραζιλία και Νότια Κορέα για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ τα γήπεδα που φιλοξενούν τους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου είναι εντυπωσιακά. Ένα από αυτά έχει μια ξεχωριστή ιστορία. Το στάδιο «974» δημιουργήθηκε στη... μέση του πουθενά.

Το συγκεκριμένο γήπεδο στην πρωτεύουσα Ντόχα πήρε το όνομά του από τα 974 κοντέινερ πλοιών που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι συμβολικός, καθώς πρόκειται για τον τηλεφωνικό κώδικα του Κατάρ.

Η διοργανώτρια αρχή είχε επισημάνει ότι επέλεξε το συγκεκριμένο φορητό γήπεδο, προκειμένου να μην επαναλειφθούν εικόνες από προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα (Ρωσία, Βραζιλία) με τεράστια στάδια που εγκαταλείφθηκαν μετά το τέλος του Μουντιάλ.

Ο αγώνας Βραζιλία - Νότια Κορέα για το Μουντιάλ 2022 ήταν το τελευταίο ματς που φιλοξένησε το «974 Stadium». Για την ιστορία η παρέα του Νεϊμάρ «τσέκαρε» το εισιτήριο για τη φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του Κατάρ.

Οι αρχές ξεκίνησαν τις εργασίες αποσυναρμολόγησης στο στάδιο «974» το πρωί της Τρίτης (6/12). Στη θέση του θα γίνουν χώροι πρασίνου και αναψυχής. Στο YouTube έχει αναρτηθεί ένα εντυπωσιακό time lapse βίντεο με το πώς κατασκευάστηκε το «974 Stadium» για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.