- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Κλείδωνε την 8χρονη κόρη της γυμνή σε παγωμένο δωμάτιο για τιμωρία
Η μητέρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή μητέρα που βασάνιζε την ανήλικη κόρη της – Η κατάθεση αστυνομικού που εντόπισε το παιδί
Μία 32χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, με 3ετή αναστολή, επειδή έβαζε τιμωρία την 8χρονη κόρη της, κλειδώνοντάς την σ' ένα παγωμένο δωμάτιο, όπου την άφηνε γυμνή, χωρίς τροφή και νερό.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2016 στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία συγγενικού προσώπου που προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. «Μια μέρα εάν αργούσαν οι αστυνομικοί το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει», είπε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.
Πρωτόδικα, η 32χρονη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικης με μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου, σε βαθμό κακουργήματος. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στη μητέρα της κατηγορούμενης - γιαγιά της παθούσας, η οποία στο μεταξύ απεβίωσε και η δίωξη για αυτήν έπαυσε οριστικά.
Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου μετέτρεψαν την κατηγορία σε πλημμέλημα, κρίνοντας την 32χρονη ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκου.
Μητέρα συνολικά πέντε παιδιών, η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τα ανήλικα τέκνα της μεταφέρθηκαν σε δομή ανηλίκων όπου φιλοξενούνται.
Την εικόνα που αντίκρισε μπαίνοντας στο δωμάτιο όπου ήταν κλειδωμένη η ανήλικη, 8 ετών τότε, περιέγραψε στο δικαστήριο αστυνομικός. «Το παιδί ήταν κουλουριασμένο στο πάτωμα, σε ένα διαμέρισμα σκοτεινό και παγωμένο που μύριζε δυσοσμία από ούρα, με τα παράθυρα ορθάνοιχτα. Είχε να φάει και να πιει μέρες...» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός.
Όταν ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης, τα αδέλφια της 8χρονης αλλά και η ίδια φέρεται να κατέθεσαν στην αστυνομία πως συχνά τιμωρούνταν από τις δύο γυναίκες.
Μάλιστα, ως δικαιολογία για την κατάσταση που βρέθηκε η μικρή, οι δύο γυναίκες φέρεται να ισχυρίστηκαν πως την έβαλαν στο δωμάτιο γιατί «τα έκανε πάνω της».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για τον απεγκλωβισμό τραυματία σε δύσβατο σημείο
Πανελλαδικό Δίκτυο Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους Υποψηφίους
Η περαιτέρω εξάπλωση των πυρκαγιών αποτράπηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κέρδισε το βραβείο Routes Europe 2026
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση σε δύσβατη χιονοσκεπή περιοχή μετά από πολυήμερες έρευνες
Πολύμηνη έρευνα αποκάλυψε απάτες με επιδόματα, taxisnet και εικονικές εγγραφές σε ΚΔΑΠ
Η διαδικασία και οι προθεσμίες
H κατασκευή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών
Ο Φώτης Α. από την Κοζάνη ήταν ο υπερτυχερός του φαντασμαγορικού event από την Allwyn
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Στις εκβολές του Πηνειού ένας ψαράς μάς μαγειρεύει μπλε καβούρια δίπλα στο νερό και μας συστήνει τη ζωή στις παράγκες της Μπούκας
Ανησυχία στους κατοίκους - Αυξημένος αριθμός μεδουσών τις τελευταίες ώρες στη Χαλκίδα
Ο πρώην ποδοσφαιριστής πέθανε σε ηλικία 49 ετών έπειτα από μάχη με τη νόσο ALS
Ο νόμος υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται, λένε εκπαιδευτές οδήγησης στην Athens Voice
Πώς σώθηκε ο τουρίστας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.