- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καιρός: Νεφώσεις και ασθενείς βροχές το Σάββατο - Πού θα σημειωθεί πτώση θερμοκρασίας
Η πρόγνωση καιρού από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου
Πρόγνωση καιρού: Συννεφιασμένο το σκηνικό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα - Μικρή πτώση θερμοκρασίες και βροχές κατά τόπους.
Νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες προβλέπονται να είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα θα εκδηλωθούν ασθενείς παροδικές βροχές τοπικού χαρακτήρα σε ηπειρωτικές περιοχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 5-6 Μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.
Νεφώσεις και ασθενείς βροχές το Σάββατο - Κακοκαιρία Αριέλ: Σε ποιες περιοχές μέτρησαν τα περισσότερα χιλιοστά βροχής
Η κακοκαιρία Αριέλ που έπληξε σχεδόν το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (29/11) έως και την Πέμπτη (01/12) έδωσε πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, τόσο σε ηπειρωτικές, όσο και σε νησιωτικές περιοχές, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των προηγούμενων ημερών για γενικευμένη και έντονη κακοκαιρία.
Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των συνολικών βροχοπτώσεων έως τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr.
Καιρός: Νεφώσεις και ασθενείς βροχές το Σάββατο - Προβλήματα αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Αριέλ
Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στην Κατερίνη, τα Τέμπη και τη Σκόπελο αλλά και πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη, άφησε πίσω της η κακοκαιρία Αριέλ. Βράχος που αποκολλήθηκε, στην απόκρημνη περιοχή της Κακιάς Σκάλας, κατέληξε στο οδόστρωμα στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
Αμέσως με εντολή της Τροχαίας εξετράπη η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο Μεγάρων προς την Παλαιά Εθνική Οδό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα, το οποίο σταδιακά αποκαταστάθηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.