Ελλαδα

Με βιτριόλι η επίθεση της 38χρονης στον πρώην σύντροφό της στην Κρήτη

Τι έδειξε η χημική ανάλυση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο Κρήτης: Τα ευρήματα από την ανάλυση και τα νέα στοιχεία

Βιτριόλι ήταν τελικά το καυστικό υγρό με το οποίο επιτέθηκε στον πρώην σύντροφό της η 38χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως έδειξε η χημική ανάλυση. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το πόρισμα της χημικής ανάλυσης έδειξε ότι το δείγμα υγρής ουσίας, χρώματος καφέ, από γυάλινο βάζο, προέκυψε ότι περιείχε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων, γεγονός που συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος. Το γεγονός ότι το δείγμα της υγρής ουσίας ήταν καφέ χρώματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα διαλύματα θειικού οξέος είναι άχρωμα, υποδεικνύει την πιθανή ανάμειξή του με κάποιο άλλο υγρό. Την ίδια ώρα, οι φθορές στο τζιν παντελόνι του θύματος και η ανίχνευση εξαιρετικά υψηλών συγκεντρώσεων θειικών ανιόντων στα υδατικά εκχυλίσματα «δείχνουν» πυκνό διάλυμα θειικού οξέος.

Κατά τις ενδείξεις, πρόκειται για γνωστό βιτριόλι, ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, καθώς και οξειδωτικό σε μεγάλες συγκεντρώσεις και υψηλές θερμοκρασίες. Το βιτριόλι δε διατίθεται στο εμπόριο, ενώ βάσει νόμου, τα προϊόντα που περιέχουν θειικό οξύ με περιεκτικότητα μεγαλύτερη από 15%, υπόκεινται σε περιορισμούς διάθεσης στο ευρύ κοινό, καθώς μπορούν να αποτελέσουν ύλη για την παρασκευή ακόμη και αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών. 

Επίθεση με βιτριόλι στην Κρήτη: Τι υποστήριζε η 38χρονη για το καυστικό υγρό

Η 38χρονη, δήλωνε πως το υγρό δεν ήταν βιτριόλι αλλά καθαριστικό οξύ. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει η ίδια στο MEGA «Του το πέταξα, αυτός έβαλε βέβαια το χέρι του μπροστά, δεν το έφαγε όλο. Ήξερα ότι είναι ένα ήπιο υγρό, που σε καίει. Δεν είναι βιτριόλι καταρχάς, είναι ένα οξύ το οποίο προμηθεύτηκα νόμιμα. Έχω ξυλοφορτωθεί μία – δύο, έχω απειληθεί τρεις και έτσι σκέφτηκα, να έχω μαζί μου κάτι αν κάποιος μου επιτεθεί ποτέ, να μπορώ να αμυνθώ, έτσι σκέφτηκα με το μυαλό το δικό μου. Τέλος πάντων, το είχα μαζί μου, το έκανα».

Πριν από έναν μήνα, η 38χρονη γυναίκα είχε κριθεί προφυλακιστέα για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο.