- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κρούσματα HIV/AIDS στην Ελλάδα - Φόβοι για αύξηση των μολύνσεων - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Έντονη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν καταγραφές αυξημένων νέων κρουσμάτων της λοίμωξης HIV/AIDS στα αμέσως προσεχή έτη, και ιδιαιτέρως σε μετανάστες, χρήστες ενεσίμων Ναρκωτικών (ΧΕΝ), ετεροφυλόφιλους άνδρες και σε γυναίκες, εξαιτίας της μεγάλης αναστάτωσης και των σχετικών ανατροπών, τις οποίες προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού στη λειτουργία των μονάδων ειδικών λοιμώξεων (ΜΕΛ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Ελλάδα.
Αυτό ανέφεραν μεταξύ άλλων σήμερα, Τρίτη (22/11) σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ), Γιώργος Λαζανάς, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος των Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων (ΕΕΛ) και του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Χαράλαμπος Γώγος, καθώς και η καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώτα Τουλούμη, με αφορμή την πραγματοποίηση του 34ου Πανελληνίου Συνεδρίου AIDS, το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 - 27 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη χώρα μας, κατά τη χρονική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως την 31η Οκτωβρίου 2022 διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ 430 νέα περιστατικά της λοίμωξης HIV/AIDS, ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε δηλωθεί κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα τα τελευταία 11 χρόνια, ενώ διαχρονικά οι περισσότερες μεταδόσεις του ιού αποδίδονται σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.
Οι ειδικοί γιατροί ζήτησαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την κατάργηση του νόμου, ο οποίος απαγορεύει την εισαγωγή self test για τη διάγνωση του HIV/AIDS στη χώρα μας, και κάλεσαν τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να προχωρήσει στην κατάρτιση της σχετικής εισήγησης προς το Υπουργείο Υγείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου των Μαλγαρών ως γνωστόν βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης
Στο σημείο 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα
Οδηγίες αυξημένης ασφάλειας από το ΥΝΑΝΠ μετά τα πλήγματα σε ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια
Παρόντες ήταν η σύζυγός του Άννα Μαρία και οι γιοι του Παύλος και Νικόλαος
Επτά αγρότες κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος της ΕΕ επέστρεψαν χρήματα και καταδικάστηκαν με μειωμένες ποινές
Άφησε ξεχωριστό στον καλλιτεχνικό και τοπικό κόσμo
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς το Πολεμικό Ναυτικό θα καλωσορίσει τη φρεγάτα
Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία στα ταξί
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών με εφαρμογή του νόμου
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.