Ελλαδα

Παραδόθηκε έπειτα από έξι ημέρες ο δραπέτης του Αγρινίου

«Δεν άντεχε τις τύψεις» λέει ο δικηγόρος του

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικά
© EUROKINISSI

Παραδόθηκε έπειτα από έξι ημέρες ο δραπέτης του Αγρινίου - Οι δηλώσεις του δικηγόρου του στην Athens Voice

Παρουσία του συνηγόρου του παραδόθηκε σήμερα το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας ο δραπέτης του Αγρινίου. Ο νεαρός άνδρας Π.Β. είχε αποδράσει από το νοσοκομείο της περιοχής, με την βοήθεια τουλάχιστον επτά συγγενών του, οι οποίοι και συνελήφθησαν από την πρώτη στιγμή.

Η απόδραση είχε σημειωθεί την περασμένη Τετάρτη (16/11) το βράδυ. Ο νεαρός, είχε συλληφθεί λίγες ώρες νωρίτερα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπές και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Προφασίστηκε λόγους υγείας και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί όμως βρίσκονταν ήδη αρκετοί συγγενείς του, οι οποίοι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και με την βία τον βοήθησαν να αποδράσει.

Και ενώ οι αστυνομικοί μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας είχαν εντοπίσει και συλλάβει επτά συγγενείς του δραπέτη, ο ίδιος είχε καταφέρει να βρει προσωρινό καταφύγιο σε αγροτικές περιοχές περιμετρικά του Αγρινίου.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του δραπέτη στην Athens Voice

Ο κλοιός των αστυνομικών όμως στένευε και ο νεαρός, κατάλαβε πως η σύλληψη του, ήταν θέμα χρόνου. Τελικά σήμερα το πρωί παρουσία του συνηγόρου του Γιάννη Ψαρρή, παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του στην Athens Voice «ο Π.Β. παραδόθηκε γιατί δεν άντεχε τις τύψεις».

«Ο πελάτης μου θεωρεί πως αδίκως καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κλοπές, όταν οι συνεργοί του, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους στην δική που διεξήχθη, έλαβαν όλοι τους ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα. Όμως, ο ίδιος δεν εκπροσωπήθηκε και καταδικάστηκε ερήμην χωρίς να μπορέσει να δώσει τις εξηγήσεις του» σημείωσε ο ίδιος.

Επίσης ο κ. Ψαρρής ανέφερε πως σημαντικό ρόλο στο να σκεφτεί ο πελάτης του την απόδραση «ήταν το γεγονός πως έχει έξι παιδιά. Η σύζυγος του, τους έχει εγκαταλείψει και ο ίδιος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την ανατροφή τους. Σκέφτηκε όμως λογικά, έστω και μετά από τόσες ημέρες και αποφάσισε να παραδοθεί. Κυρίως φοβήθηκε μήπως υπήρχε κάποια άσχημη εξέλιξη που ενδεχομένως να στερούσε την παρουσία του από τα ανήλικα τέκνα του», κατέληξε ο συνήγορος του κατηγορούμενου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ