Ελλαδα

Ρόδος: «Έτσι σκότωσα τους ηλικιωμένους» - Η οικιακή βοηθός ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες

Η νοσηλεία στο ψυχιατρείο και η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι της δολοφονίας 75χρονης από την οικιακή βοηθό
© dimokratiki.gr

Ρόδος: Η ομολογία της 45χρονης οικιακής βοηθού για τις δολοφονίες των ηλικιωμένων - Τα χάπια για τη σχιζοφρένεια και η νοσηλεία

Η 45χρονη οικιακή βοηθός που σκότωσε την κατάκοιτη ηλικιωμένη στη Ρόδο ομολόγησε στις αστυνομικές αρχές ότι έχει διαπράξει ακόμη τρεις δολοφονίες, με την υπόθεση να έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ. Η γυναίκα ομολόγησε, ακόμη, ότι όταν ο γιος ήταν μόλις ενός έτους αποπειράθηκε να τον πνίξει, καθώς είχε σταματήσει την αγωγή που λάμβανε για τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

Στην κατάθεσή τους στους αστυνομικούς περιέγραψε ακριβώς το πώς σκότωσε τα τέσσερα άτομα και έδωσε τα στοιχεία των θυμάτων της. Η 45χρονη είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν στο Ψυχιατρείο της Λέρου. 

Ρόδος: «Σκότωσα την ηλικιωμένη γιατί δεν με άφηνε να ηρεμήσω» - Η ομολογία της οικιακής βοηθού 

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, στις 08.25 το πρωί ώρα της Δευτέρας, η 45χρονη Φ. Φ. του Σ., τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση και είπε στον αστυνομικό του κέντρου «έπνιξα τη Φλώρα, ελάτε». Έδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς και στο σημείο έσπευσε πρώτος με το ΕΚΑΒ ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Η 45χρονη ανέμενε τους αστυνομικούς στην οικία της 75χρονης κατάκοιτης και μη αυτοεξυπηρετούμενης Φλώρας Καζέλλη, την οποία φρόντιζε και τους ενημέρωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας την έπνιξε με μαξιλάρι.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου τοποθέτησε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της ενώ αυτή κοιμόταν με συνέπεια να την αναισθητοποιήσει. Προέκυψε από την προανάκριση ότι αρχικά τοποθέτησε το χέρι στο πρόσωπό της ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι, ούσα ξύπνια και ακολούθως έβαλε το μαξιλάρι στο πρόσωπό της και τη σκότωσε εξαιτίας της δυσφορίας που όπως είπε της προκάλεσαν οι φωνές και ο χαρακτήρας της θανούσης Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε την 75χρονη γυναίκα στο κρεβάτι και προσπάθησε να την επαναφέρει καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αυτό δεν κατέστη δυνατό και τελικά λίγη ώρα αργότερα πιστοποίησαν τον θάνατό της.

Η 75χρονη έχει ένα παιδί το οποίο φιλοξενείται σε ίδρυμα. Η 45χρονη είχε αναλάβει αποκλειστικά την φροντίδα της 75χρονης και διέμενε μαζί της. Η συμβίωσή τους, όπως υποστήριξε, ήταν δύσκολη καθώς η 75χρονη ήταν απαιτητική και η 45χρονη λόγω και των ψυχιατρικής φύσεως προβλημάτων που αντιμετώπιζε δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Εξεταζόμενη χθες στο πλαίσιο της προανάκρισης ομολόγησε τις πράξεις της υποστηρίζοντας ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αντιψυχωσική αγωγή που της έχουν συνταγογραφήσει για να αντιμετωπίζει τη σχιζοφρένεια από την οποία πάσχει καθώς της προκαλούσε βαριά καταστολή. Η μη λήψη των φαρμάκων της, όπως περιέγραψε, της προκαλούσε εκνευρισμό και αισθήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει και ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη την εκνεύρισε γιατί δεν την άφηνε να ηρεμήσει και τη σκότωσε.

Ρόδος: «Έτσι σκότωσα τους άλλους τρεις ανθρώπους» - Σοκ από την ομολογία των φόνων

H 45χρονη ομολόγησε στους αστυνομικούς τρεις ακόμη φόνους. Σε κατάθεση που έδωσε αναφέρθηκε αρχικώς στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιου της Ταξιάρχη σε ηλικία ενός έτους. Είπε ότι τότε είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή της και προσπάθησε να τον πνίξει και για τον λόγο αυτό την έκλεισαν στο ψυχιατρείο, ενώ ο πατέρας του παιδιού κέρδισε την επιμέλειά του. 

Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε είπε ότι προ 10ετίας όταν είχε λάβει εξιτήριο από το ψυχιατρείο της Λέρου έμεινε στο σπίτι ενός ημεδαπού και φρόντιζε τη 63χρονη τότε Ειρήνη Περγαμάλη, που είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Κοιμόταν όπως περιέγραψε μαζί της κι ένα μεσημέρι πήρε μια σύριγγα έβαλε μέσα νερό και χάπια της πίεσης που ελάμβανε και της τα χορήγησε από το στόμα με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Την επόμενη ημέρα όπως περιέγραψε πήγε στην κηδεία και φόρεσε και μαύρα. 

Σε άλλη κατάθεση της, περιέγραψε το πως ήρθε σε επαφή με την οικογένεια της 86χρονης Βασιλώς Σολδάτου προ διετίας και πως ανέλαβε έναντι αμοιβής 650 ευρώ τη φροντίδα της. Είπε ότι την πρόσεχε ένα χρόνο περίπου και κοιμόντουσαν μαζί σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια και της κρατούσε το χέρι. Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, όπως είπε, είχε κολίτιδα και σάκχαρο και όταν σταμάτησε τα χάπια που ελάμβανε για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας έβαλε σε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα μετά. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε διότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Επιπλέον, περιέγραψε ότι ανέλαβε τη φροντίδα της 70χρονης Θεοδοσίας Τοκούζη που έπασχε από άνοια, ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη. Υποστήριξε ότι την έδερνε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Είπε ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας νευρίαζε και έδερνε την ηλικιωμένη. Πιθανολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της ηλικιωμένης οι οποίοι και δήλωσαν ότι ο θάνατός της παρήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από τη συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη.

Με πληροφορίες από τη dimokratiki.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ