Κοσμος

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του «Bondi Beast» 37 χρόνια μετά - Βίασε 31 γυναίκες στο Σίδνεϊ και δεν συνελήφθη ποτέ

Πώς δρούσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bondi-beast

Υπόθεση «Bondi Beast»: Πώς δρούσε και πότε - Πώς έφτασαν οι Αρχές στα χνάρια του

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη του επίθεση, η αυστραλιανή αστυνομία αναγνώρισε έναν κατά συρροή βιαστή που τρομοκρατούσε το Σίδνεϊ επί τρεις δεκαετίες. Ο Κιθ Σιμς έβαλε στο στόχαστρο 31 γυναίκες μεταξύ 1985 και 2001, μπαίνοντας στα σπίτια τους ή επιτιθέμενος σε αυτές ενώ έκαναν τζόκινγκ, λέει η αστυνομία.

Οι ντετέκτιβ αρχικά πίστευαν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονταν διάφοροι άνδρες. Αλλά χάρη στη νέα τεχνολογία DNA, οι ερευνητές τους έχουν πλέον συνδέσει όλους με τον Σιμς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 66 ετών τον Φεβρουάριο.

Γνωστός κατά καιρούς ως «Bondi Beast» ή «ο βιαστής με τη φόρμα», ο Σιμς χτύπησε για πρώτη φορά στο παραθαλάσσιο προάστιο Clovelly το 1985. Η τελευταία του επίθεση έλαβε χώρα σε ένα κοντινό νεκροταφείο το 2001.

Υπόθεση «Bondi Beast»: Πώς έφτασαν οι Αρχές στα χνάρια του

Κάθε περιστατικό διερευνήθηκε ξεχωριστά εκείνη την εποχή, αλλά η αστυνομία άρχισε να τα συνδέει τη δεκαετία του 2000.

Το DNA από 12 από τα θύματα ήταν το ίδιο και άλλα 19 περιστατικά ταίριαζαν με τον τρόπο δράσης του δράστη.

Οι γυναίκες - οι οποίες ήταν ηλικίας μεταξύ 14 και 55 ετών - όλες έδωσαν παρόμοιες περιγραφές του δράστη.

Είχε ύψος 160 με 180 εκατοστά, σκούρα επιδερμίδα, καστανά μάτια και φαρδιά μύτη. Είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και φορούσε casual ρούχα, όπως φόρμες, φούτερ με κουκούλα ή ποδοσφαιρικά σορτς. Είτε απειλούσε τα θύματά του με μαχαίρι, είτε τα έκανε να πιστέψουν ότι είχε ένα πάνω του.

Το 2019 οι ερευνητές είχαν μια σημαντική ανακάλυψη, καθώς βρήκαν μια οικογενειακή ταύτιση DNA στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, η οποία περιόρισε τη λίστα των υπόπτων σε 324 άτομα.

Τον Σεπτέμβριο, ένα δείγμα από τον Σιμς βρέθηκε να ταιριάζει απόλυτα με εκείνα που ελήφθησαν από τα θύματα.

Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια και οι φίλοι είχαν περιγράψει τον Σιμς ως έναν πολυαγαπημένο πατέρα, παππού και μέλος της κοινότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ