Ελλαδα

Αμφισβητείται η ομολογία οικιακής βοηθού στη Ρόδο ότι είναι κατά συρροή δολοφόνος

Η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική της Λέρου

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε ερημική παραλία στην Κυπαρισσία
Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε ερημική παραλία στην Κυπαρισσία © EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Δολοφονίες στη Ρόδο - Αμφισβητείται η ομολογία οικιακής βοηθού -  Η νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική της Λέρου

Η βασιμότητα της ομολογίας της οικιακής βοηθού από την Ρόδο ότι κρύβεται πίσω από πέντε δολοφονίες ηλικιωμένων, προβληματίζει τους αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου.

Πρόκειται για την οικιακή βοηθό η οποία συνελήφθη για την δολοφονία της γυναίκας που πρόσεχε τον τελευταίο καιρό, την ηλικιωμένη Φλώρα Καζέλλη στην περιοχή του Αρχαγγέλου. Ήταν μάλιστα η ίδια η δράστιδα που κάλεσε στην Άμεση Δράση και είπε «ελάτε, την έπνιξα με το μαξιλάρι».

Η οικιακή βοηθός μετά την σύλληψη της αποκάλυψε ότι σκότωσε την 75χρονη γυναίκα επειδή δεν την άφηνε να κοιμηθεί. «Διαρκώς κάτι ζητούσε και γκρίνιαζε», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της.

Οικιακή βοηθός & δολοφονίες στη Ρόδο - Οι τρεις διαφορετικές καταθέσεις

Η κατηγορούμενη χθες έδωσε τρεις διαφορετικές καταθέσεις στους αστυνομικούς και αποκάλυψε ότι, εκτός από την 75χρονη, σκότωσε άλλους τέσσερις ανθρώπους, τους οποίους είχε αναλάβει να προσέχει.

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν την ύπαρξη των προσώπων που ανέφερε η οικιακή βοηθός. Ωστόσο, από τις εως τώρα έρευνες, δεν προκύπτει από πουθενά εγκληματική ενέργεια ή κάτι ύποπτο σε κάποια εκ των περιπτώσεων που ανέφερε η κατηγορούμενη.

Πρόκειται, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για μια γυναίκα που αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά θέματα ψυχιατρικής φύσης.

«Έχει διακόψει την αγωγή της αρκετό καιρό τώρα» - Οι αποκαλύψεις στην Athens Voice

«Έχει διακόψει εδώ και αρκετό καιρό την ισχυρή αγωγή της με αποτέλεσμα η ψυχολογική της κατάσταση να είναι σε λείαν κρίσιμη κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά στην Athens Voice αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Τα πρόσωπα είναι μεν υπαρκτά αλλά ο τρόπος με τον οποίο δολοφόνησε τα υποτιθέμενα θύματα της, και οι λεπτομέρειες που είπε στους αστυνομικούς μαρτυρούν ψυχολογική αστάθεια. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως δεν υπάρχει συνοχή στον λόγο, η υποτιθέμενη δράστρια διαφοροποιεί διαρκώς την κατάθεσή της σχετικά με το πώς δολοφόνησε τα θύματα της, ενώ απουσιάζει ο λογικός ειρμός.

Όπως μάλιστα διαπιστώθηκε η οικιακή βοηθός έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν στο ψυχιατρικό ίδρυμα της Λέρου και αποχώρησε έχοντας την υποχρέωση να λαμβάνει εξαιρετικά ισχυρή αγωγή σε καθημερινή βάση προκειμένου να μην γίνει επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα της ίδιας αλλά και των γύρω της.

Οι αστυνομικοί έχουν ενημερώσει ήδη την εισαγγελία για την ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης και δεν αποκλείεται να οδηγηθεί κατευθείαν σε ψυχιατρική κλινική και όχι ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ