Ελλαδα

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση στον Γιάννη Μάρκου στη Βαρυμπόμπη

Η στιγμή που ξεκινά ο διαπληκτισμός του 26χρονου με τον επιχειρηματία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου: Το βίντεο με τις κινήσεις του 26χρονου και του 19χρονου στην καντίνα της Βαρυμπόμπης

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα ο Ant1 από την επίθεση στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στην περιοχή της Βαρυμπόμπης τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2022. 

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο 19χρονος και ο 26χρονος φτάνουν στην περιοχή όπου υπάρχει η καντίνα για να αγοράσουν κάτι να φάνε. Παρκάρουν το όχημα, πλησιάζουν την ουρά και αδιαφορώντας για την ουρά τουλάχιστον 10 ατόμων, μπαίνουν μπροστά -μπροστά για να εξυπηρετηθούν πρώτοι. Ένας άνδρας που συνομιλεί με τον Γιάννη Μάρκου αντιλαμβάνεται την κίνησή τους και τους κάνει παρατήρηση, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα πλησιάζει τους δύο νεαρούς ο επιχειρηματίας. Ανάμεσα στον 26χρονο και τον 58χρονο επιχειρηματία ξεκινά διαπληκτισμός. Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν τον διαπληκτισμό τους, αλλά όχι τη στιγμή που ο Γιάννης Μάρκου δέχεται τις 17 μαχαιριές. 

Αμέσως μετά, ο 19χρονος και ο 26χρονος διαφεύγουν, αφήνοντας αιμόφυρτο πίσω τον επιχειρηματία. Λίγες ώρες αργότερα ο 19χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη. Την Κυριακή παραδόθηκε στις αρχές 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου: «Ο 26χρονος ήξερε τι έκανε»

«Τον τράβηξε παραπέρα, ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, εκεί που δεν πιάνει η κάμερα, αλλά και εκεί που δεν είχαν οπτική επαφή οι υπόλοιποι. Ήξερε τι έκανε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του Γιάννη Μάρκου, Γιάννης Μαρακάκης και πρόσθεσε: «στηριζόμενοι στο οπτικό υλικό και στις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για μια απρόκλητη, βάναυση επίθεση σε βάρος του κ. Μάρκου». 

Όπως είπε ο συνήγορος του επιχειρηματία του Γιάννη Μάρκου, «κανείς από την παρέα του θύματος, δεν είχε αξιολογήσει πώς θα εξελιχθεί το περιστατικό», ενώ επέμεινε πως δεν επρόκειτο για τυχαία χτυπήματα, λέγοντας πως διαφορετική εικόνα δείχνουν τόσο ο αριθμός των χτυπημάτων και η ταχύτητα με την οποία έγιναν, αλλά και ο τρόπος που αποτραβήχθηκε ο δράστης από τις κάμερες ασφαλείας και ο τόπος που διάλεξε για να επιτεθεί στον επιχειρηματία».