Ελλαδα

Έσκισαν την ελληνική σημαία σε νηπιαγωγείο στη Μαγνησία και έβαλαν στη θέση της λάστιχα

Βρέθηκαν διάσπαρτα κομμάτια στο προαύλιο του σχολείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έσκισαν την ελληνική σημαία σε νηπιαγωγείο και έβαλαν στη θέση της λάστιχα
Σημαία σε προαύλιο σχολείου - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μαγνησία: Έσκισαν την ελληνική σημαία σε νηπιαγωγείο - Έβαλαν στη θέση της λάστιχα αυτοκινήτου

Βανδαλισμός της ελληνικής σημαίας σημειώθηκε στην περιοχή των Καναλιών στη Μαγνησία, λίγα 24ωρα πριν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι κατέβασαν και έσκισαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε σε προαύλιο νηπιαγωγείου της περιοχής.

Σύμφωνα με τον taxydromos.gr, το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν το νηπιαγωγείο ήταν κλειστό.

Το πρωί της Δευτέρας (24/10), όταν εκπαιδευτικοί πήγαν στο νηπιαγωγείο, η σημαία έλειπε από τον ιστό και στη θέση της υπήρχαν περασμένα το ένα πάνω στο άλλο, πέντε λάστιχα αυτοκινήτου.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά στο προαύλιο, βρήκαν κομμάτια της ελληνικής σημαίας.

Όπως εικάζεται, δράστες μπήκαν μέσα στη σχολική αυλή, κατέβασαν, έσκισαν τη σημαία και την πέταξαν κάτω πριν προχωρήσουν στην ενέργεια να βάλουν στη θέση της τα ελαστικά.

Εκπαιδευτικοί ανέφεραν άμεσα το περιστατικό στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και στην Αστυνομία, ενώ το μεσημέρι ενημερώθηκε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Άμεσα έγιναν οι ενέργειες τόσο από το σχολείο όσο και από τον Δήμο για την παραγγελία νέας σημαίας προκειμένου να ξαναμπεί στη θέση της στο σχολείο που προετοιμάζεται για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα παραμονή της Εθνικής Επετείου, μιας ημέρας που είναι τόσο σημαντική για όλους μας», σχολίασε ο κ. Πολύζος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ