Ελλαδα

Κολωνός: Στις φυλακές μαζί με τον «δράκο της Ξάνθης» ο Ηλίας Μίχος

Ποιοι κρατούμενοι βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος
O 53χρονος βιαστής και προαγωγός της 12χρονης στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος © Facebook

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η κράτηση του Ηλία Μίχου στις φυλακές Γρεβενών, οι δράστες σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων και οι ισχυρισμοί του 53χρονου

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Γρεβενών βρίσκεται προφυλακισμένος ο Ηλίας Μίχος, ο 53χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό. Στις ίδιες φυλακές κρατούνται υπόδικοι για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. 

Σύμφωνα με το STAR, ο Ηλίας Μίχος οδηγήθηκε στο κελί του την Τετάρτη (19/10) μετά την καραντίνα λίγων ημερών, κατά το πρωτόκολλο για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Στην ίδια πτέρυγα βρίσκεται ο 34χρονος Χρήστος Παπαζόγλου, ο οποίος το 2012 βίασε, βασάνισε και έκαψε ζωντανή στην πυλωτή της πολυκατοικίας της στην Ξάνθη τη 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, στο ίδιο κελί θα βρεθεί το επόμενο διάστημα και ο Πακιστανός ο οποίος το 2012 βίασε και τραυμάτισε βαρύτατα τη νεαρή Μυρτώ στην Πάρο. Ακόμη, στην ίδια πτέρυγα βρίσκεται και ο ένας εκ των βιαστών και δολοφόνων της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Κατά πληροφορίες, ο Ηλία Μίχος «παραμένει ήρεμος μέσα στη φυλακή». Μάλιστα, φέρεται σε όσους τον ρωτούν για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης να απαντά: «είμαι αθώος, η μητέρα της την εξέδιδε και μας εκβίαζε όλους».

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Ηλίας Μίχος: Τι είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψη

Στους προανακριτικούς του ισχυρισμούς ο Ηλίας Μιχος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη και υποστήριξε ότι «οι συνευρέσεις ήταν με τη συναίνεσή της».

«Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Πριν αρχίσουμε να συνευρισκόμαστε ερωτικά μου είχε πει ότι συνευρίσκεται με άλλους έναντι αμοιβής και ότι πήγαινε σε ραντεβού και έπαιρνε 50€ και 100 €. Δεν αποδέχομαι τον βιασμό. Την ήξερα γιατί ψώνιζε η οικογένεια της στο μαγαζί. Η μητέρα της ψώνιζε στο μαγαζί αλλά άφηνε χρέη. Ο πατέρας της κοπέλας μπαινόβγαινε στη φυλακή για ναρκωτικά. Είχα βάλει τη μητέρα της να δουλεύει καθαρίστρια στο μαγαζί για να καλύψει το χρέος. Με τη μικρή συνευρεθήκαμε τέσσερις με πέντε φορές συνολικά από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, στο μαγαζί και μια φορά στο σπίτι μου. Από την αρχή η μικρή μου έστειλε φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Η μητέρα της μου είχε πει να σβήσω ό,τι βίντεο και φωτογραφίες έχω γιατί το έμαθε η θεία της και θα το πει στη γειτονιά. Μάλιστα ζητούσε και από τη σύζυγό μου χρήματα για να μην τα πει όλα στη γειτονιά. Μου ζητούσε 100€ να πηγαίνω σε φάκελο στο φούρνο για να μην με διασύρει τα οποία και πήγαινα. Έδωσα συνολικά στη μητέρα της 300 ευρώ σε τρεις δόσεις. Η μητέρα της πιστεύω ότι θα ήξερε γιατί όταν ρώτησα τη 12χρονη τι λες στη μητέρα σου όταν γυρνάς το βράδυ στο σπίτι και της δίνεις 50€, μου έλεγε ότι έλεγε στη μάνα της ότι φροντίζει μια γιαγιά.

» Έχω μάρτυρα που έχει δει την 12χρονη να μου παίρνει το κινητό και να το έχει συνέχεια στο χέρι της. Κάποια στιγμή λέω τι συμβαίνει, έβαλα κωδικό στο κινητό αλλά το είδε και το ξεκλείδωνε και το χρησιμοποιούσε πάλι. Μετά χρησιμοποιούσε και το σταθερό του μαγαζιού. Είχε ταυτόχρονα και τα δύο κινητά και τα χρησιμοποιούσε. Από τον Αύγουστο που έβαλα πιο δύσκολο κωδικό δεν το ξανάχρησιμοποίησε. Μια φορά μέσα στον Ιούλιο μου είπε να της δώσω 10€ να συμπληρώσει 50€ γιατί είχε τα 40€ μόνο επάνω της για να τα δώσει στη μαμά της και να κοιμηθεί σε μία φίλη της. Μου είπε για αυτά τα 10€ θα σου κανω ό,τι θες αλλά εγώ δεν έκανα τίποτα, ούτε έγινε κάτι. Άλλη φορά μου είπε να της δώσω 50€ για να δώσει στη μητέρα της και να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε.

» Μου έστελνε συνεχεία φωτογραφίες και βίντεο. Μου έστειλε μηνύματα να πω στη μητέρα της ότι τη θέλω στο μαγαζί για δουλειά και να έρχεται στο μαγαζί, γιατί τσακωνόταν συνεχώς με τη μητέρα της. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Για το όπλο που βρέθηκε υπάρχει άδεια κυκλοφορίας. Για τα μαχαίρια που βρέθηκαν είμαι συλλέκτης και κατά καιρούς πάω και στο Μοναστηράκι να ψωνίσω διάφορα πράγματα και έρχονται οι πλανόδιοι στο μαγαζί και μου φέρνουν διάφορα πράγματα. Ένα άλλο όπλο που βρέθηκε μινιατούρα το είχα πάρει από έναν Σύρο το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει μέσα σε ένα συρτάρι. Είμαι συλλέκτης 32 χρόνια. Θέλω να πω ότι ως προς τις λοιπές κατηγορίες θα κάνω χρήση του δικαιώματος σιωπής. Τον συγκατηγορούμενό μου τον κ. Σοφιανίδη Ιωάννη δεν το γνωρίζω. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω». 

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αστυνομικός στις επαφές της ανήλικης - Διετάχθη πειθαρχικός έλεγχος

Σε πειθαρχικό έλεγχο τίθεται ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. «Έδωσα εντολή ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού να τεθεί αμέσως σε πειθαρχικό έλεγχο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μεταξύ αυτών που είχαν συνομιλήσει με την 12χρονη στον Κολωνό, υπήρχε και ένας αστυνομικός της ΓΑΔΑ. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ένστολος βγήκε ραντεβού με την ανήλικη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αστυνομικός φαίνεται να είχε εκτεταμένες συνομιλίες με τη 12χρονη και να είχαν ανταλλάξει μηνύματα. Αναμένεται να διευκρινιστεί εάν θα κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ή θα δώσει κατάθεση, δηλαδή αν θα τοποθετηθεί με το υπόλοιπο κατηγορητήριο.

Νωρίτερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις που συνελήφθησαν με εντάλματα. Για τον τρίτο, τον 36χρονο διοικητικό υπάλληλο σε μεγάλο νοσοκομείο υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, όποτε για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση θα αποφασίσει εντός των αμέσως επόμενων ημερών το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κολωνός:Άμεσος πειθαρχικός έλεγχος για τον αστυνομικό που συνομιλούσε με την 12χρονη| 19/10/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ