Ελλαδα

Κολωνός: Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα και για τα αδέλφια της 12χρονης

Θα εξεταστεί το εάν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν και άλλα παιδιά της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό είχαν κακοποιηθεί.
Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό οδηγείται στις δικαστικές Αρχές © Eurokinissi / Βασίλης Ρεμπάπης

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν και άλλα παιδιά της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό είχαν κακοποιηθεί.

Εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τα αδέλφια της 12χρονης να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν λεπτομερή έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επισήμανε πως ερευνάται αν οι συλληφθέντες έχουν εμπλοκή και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις.

Η κυρία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News» για τις εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέων συλλήψεων αλλά και σε αυτούς που είχαν μόνο επικοινωνήσει μέσω της εφαρμογής με το 12χρονο κοριτσάκι και προσέρχονται μόνοι τους στη ΓΑΔΑ.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων για την υπόθεση του Κολωνού, απάντησε πως όσο η έρευνα προχωρά και εκδίδονται εντάλματα συλλήψεων από την ανακρίτρια, η Ελληνική Αστυνομία θα προβαίνει στις ανάλογες πράξεις.

Σε ό,τι αφορά το γενικό προφίλ των συλληφθέντων, αποκάλυψε πως γίνεται περαιτέρω έρευνα για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε βιασμούς άλλων παιδιών. «Για την ώρα, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τους άντρες που προσήλθαν στην αστυνομία αυτοβούλως, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξήγησε πως έχει ενημερωθεί η ανακρίτρια και προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί δίωξη εναντίον τους.

Νωρίτερα σήμερα, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό. Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η μητέρα της 12χρονης δεν έπεισε ότι είναι αμέτοχη σε όσα βίωνε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη για το αδίκημα της συνέργειας σε μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της, αρνήθηκε τα πάντα.

Κλαίγοντας και πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν με βασικότερο όλων την εξήγηση της για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της. Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας, ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας, είναι ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Βλέποντας την μητέρα τους να αποχωρεί με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών από την Ευελπίδων, τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας, η κόρη και ο γιος της 37χρονης ξέσπασαν σε κλάματα, φωνάζοντας τη μητέρα τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ