Ελλαδα

Νεαροί έκαναν γυαλιά-καρφιά συγκρότημα σχολείων στη Θεσσαλονίκη - Δέκα συλλήψεις (εικόνες)

Η περιγραφή καθηγητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρανία και σπασμένα έπιπλα από το ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη
Θρανία και σπασμένα έπιπλα από το ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη © thesstoday.gr

Θεσσαλονίκη - Καταστροφές σε ΕΠΑΛ: Οι συλλήψεις νεαρών για την επίθεση στο σχολείο και οι αναφορές για εκτεταμένες ζημιές

Δέκα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για τις εκτεταμένες καταστροφές στο σχολικό συγκρότημα του «Ευκλείδη» στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, πρόκειται για δέκα άτομα από 14 έως 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι νεαροί εισήλθαν στο 15ο ΕΠΑΛ στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στην οδό Κατσιμίδη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη και προκάλεσαν φθορές ευρείας έκτασης τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και στον αύλειο χώρο. Μάλιστα, οι νεαροί φέρεται να έσπασαν νιπτήρες, καλοριφέρ, τζάμια κ.α. από το εσωτερικό του κτηρίου

Οι συλληφθέντες με προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί αρμοδίως.

Καθηγητής του σχολείου εξηγεί στο ThessToday.gr έσπασαν τα τζάμια κρατώντας μια κρεμαριέρα που αφαίρεσαν από αυτοκίνητο και χρησιμοποιούνταν για λύση συναρμολόγηση. «Άνοιξαν και το κυλικείο, πήραν τα πάντα από το ψυγείο. Πετούσαν καρέκλες και άλλα περιουσιακά στοιχεία στο προαύλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr το Εργαστηριακό Κέντρο Ευκλείδης και το 14ο Νυχτερινό και το 15ο Ημερήσιο θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω επιδιόρθωσης των ζημιών, ενώ εκτός απροόπτου το ίδιο θα ισχύει και αύριο.

Επίθεση σε ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη  - Καταστροφές στον χώρο εντός και εκτός του σχολείου
Επίθεση σε ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη - Καταστροφές στον χώρο εντός και εκτός του σχολείου © thesstoday.gr
Σπασμένα τζάμια μετά την επίθεση σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης
Σπασμένα τζάμια μετά την επίθεση νεαρών σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης © thesstoday.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ