Ελλαδα

Κολωνός - Δικηγόρος 33χρονου: «Δεν έχει την πνευματική ικανότητα να διακρίνει αν είναι 12χρονη ή 17χρονη»

Αίτημα για εξέταση από ψυχίατρο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 33χρονος συλληφθείς για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό μέσα σε όχημα στην Ασφάλεια
Ο 33χρονος συλληφθείς για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 33χρονου για την ψυχολογική του κατάσταση και οι δύο συναντήσεις τους

Αρνείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη κατά τις δύο συναντήσεις τους στον Κολωνό ο 33χρονος συλληφθείς. Ο δικηγόρος του σε δηλώσεις του στον Ant1 υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος «δεν έχει ικανή πνευματική δυνατότητα να διακρίνει μία 12χρονη από μία 17χρονη». 

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Γιάννης Μπαρκαγιάννης σε δηλώσεις του για την υπόθεση σημείωσε: «αρνείται κατηγορηματικά τις πράξεις, πράγματι βρέθηκε δύο φορές, αλλά ποτέ δεν ήρθε σε ερωτική επαφή. Με έχει πείσει ότι δεν έχει τελέσει την πράξη. Στο πρώτο ραντεβού που είχε κλείσει με την ανήλικη, εκείνη του ζήτησε να βάλει πετσέτες στα παράθυρα του αυτοκινήτου, για να μην φαίνεται τι γίνεται στο εσωτερικό του οχήματος» είπε και συμπλήρωσε ότι ο πελάτης του «έχει χρόνια κατάθλιψη και κλειστοφοβία».

Ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης περιέγραψε ότι στη συνάντηση του πελάτη του με την 12χρονη η ανήλικη φέρεται να είπε: «Θα δώσω τα χρήματα στη μητέρα μου και επιστρέφω», αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. «Δεν έχει ικανή πνευματική δυνατότητα να διακρίνει μια 12χρονη από μια 17χρονη» είπε για τον πελάτη του και τόνισε πως για να πιστοποιηθεί αυτό διορίστηκε ψυχίατρος ως τεχνικός σύμβουλος του 33χρονου.

Για τις συνομιλίες που είχε ο πελάτης του με το προφίλ της 12χρονης, ο δικηγόρος είπε ότι θεωρεί βέβαια ότι δεν τον διαχειριζόταν η ανήλικη. «Θεωρούμε βέβαιο ότι μιλούσε άλλος και όχι το κορίτσι. Είναι δυνατόν 12 χρονών κορίτσι να ξέρει για e-banking και να του απαντά γιατί δεν φαίνεται η μεταφορά των χρημάτων στο ΑΤΜ;» διερωτήθηκε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Απ. Λύτρας: «Στο κατάστημα του Μίχου σύχναζαν παιδιά»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, Απόστολο Λύτρα, στο κατάστημα του 53χρονου σύχναζαν παιδιά, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει από ποιον είναι τα εμβάσματα των 20-25 ευρώ. «Ο Ηλίας Μίχος είχε κερδίσει με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδιά. Στο κατάστημά του, δε, σύχναζαν παιδιά» ανέφερε στο OPEN.

«Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Όχι μόνο δεν γνώριζε η ίδια, δεν γνώριζε ούτε η θεία από τη Λευκάδα ούτε η μεγάλη αδερφή του κοριτσιού που έμεναν μαζί» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η κοινή λογική λέει ότι στα 53 του δεν ξεκινάει κάποιος να κάνει τον παιδοβιαστή. Eμένα με πήραν δύο τηλέφωνα που μου είχαν αναφέρει διάφορα περιστατικά με τον κατηγορούμενο» ανέφερε.

Για το πώς γίνεται να μην είχε αντιληφθεί η μητέρα όσα συνέβαιναν στην κόρη της ο κ. Λύτρας απάντησε: «Το αν έχουμε μια κακή μητέρα ή ένα αδιάφορο περιβάλλον είναι άλλο από τη μαστροπεία». Για τα εμβάσματα στον λογαριασμό της ο δικηγόρος είπε: «Δεν ξέρει από ποιον είναι τα δύο εμβάσματα των 20-25 ευρώ, είναι από ένα άτομο; Υπάρχουν τα στοιχεία». «Της την έστησε ο Μίχος δηλαδή;» ρωτήθηκε ο δικηγόρος της και απάντησε «ακριβώς, όχι για να κάνει τη μάνα συνένοχο αλλά προφανώς δεν θα έδινε τον δικό του λογαριασμό».

Απ. Λύτρας: Ο 53χρονος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και άλλων οικογενειών με παιδιά | Ώρα Ελλάδος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ