Ελλαδα

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από ψηλά - Η φωτογραφία από τον δορυφόρο του Copernicus

Η εικόνα ελήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δορυφορική φωτογραφία από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου
Δορυφορική φωτογραφία από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου © ΕΑΑ/ BEYOND/ Copernicus

Μια εντυπωσιακή εικόνα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου φέρνει στη δημοσιότητα ο ευρωπαϊκός δορυφόρος του Copernicus.

Μια δορυφορική εικόνα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) μήκους 2.833 μέτρων, έδωσε στη δημοσιότητα η Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ).

Η εικόνα ελήφθη από τον δορυφόρο Sentinel-2Α του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Παρατήρησης Γης Copernicus στις 30 Σεπτεμβρίου. Η επεξεργασία της εικόνας πραγματοποιήθηκε από τη μονάδα BEYOND.

Δορυφορική φωτογραφία από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου
© ΕΑΑ/ BEYOND/ Copernicus

Η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το 2004. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προδιαγραφές να αντέξει σε σεισμό μεγαλύτερο από αυτόν που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου 1999 στη Νικομήδεια της Τουρκίας, ο οποίος ήταν μεγέθους 7,4 της Κλίμακας Ρίχτερ.

Έχει υπολογιστεί, επίσης, πως αντέχει σε ενδεχόμενη σύγκρουση δεξαμενοπλοίου με εκτόπισμα 180.000 τόνων, καθώς και σε ταχύτητα ανέμου 265 χλμ./ώρα, ταχύτητα που αντιστοιχεί σε τυφώνα Κατηγορίας 5, το ανώτατο δυνατό επίπεδο στην Κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον.

Τέλος, η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να απορροφά πιθανές μετατοπίσεις μεταξύ δύο βάθρων, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ