- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παύλος Φύσσας: Πορεία στο Κερατσίνι για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του.
Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι πραγματοποιούν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων με αφορμή την 9η επέτειο από την 18η Σεπτεμβρίου του 2013 όπου ο μουσικός δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο μνημείο που στήθηκε προς τιμήν του, κατατέθηκαν στεφάνια και λουλούδια. Με συνθήματα εναντίον του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων, συνδικάτα, φορείς, φοιτητές και συλλογικότητες ήρθαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο αδικοχαμένο μουσικό.
Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι.
«Ημέρα μνήμης, εννέα χρόνια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όλα είναι εκεί όπως και στα 9 χρόνια», δήλωσε η μητέρα του Μάγδα Φύσσα, ενόψει και της δίκης σε δεύτερο βαθμό.
«Σε δεύτερο βαθμό η δίκη. Μεγάλη δίκη η οποία και αυτή θα είναι χρονοβόρα. Έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας. Για εμάς σήμερα, οικογένειες, φίλοι, όσοι έχουν πονέσει, τίποτα δεν έχει αλλάξει, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι ακριβώς όπως την πρώτη μέρα. Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι να τιμούμε τον Παύλο, να τον σηκώνουμε στους ώμους μας και να τον πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην τελευταία του κατοικία. Αυτό κάνουμε σήμερα. Δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία. Τον δολοφόνησαν φασίστες. Οι φασίστες αυτής της χώρας που το σύστημα τους έβγαλε επάνω. Δεν θέλω να ακούω για θυσίες», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.