Ελλαδα

Φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ο άνδρας που σκότωσε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη

Μαρτυρίες ότι είχε κακοποιήσει ζώα και στο παρελθόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φέρεται να έχει εντοπιστεί ο άνδρας που σκότωσε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη
Άνδρας πατάει μέχρι θανάτου νεογέννητο γατάκι στη Θεσσαλονίκη © ΕΡΤ

Θεσσαλονίκη: Κοντά στον εντοπισμό του άνδρα που ποδοπάτησε το γατάκι - Είναι γνωστός στις Αρχές.

Έντονη είναι η κινητοποίηση των πολιτών και φιλοζωικών οργανώσεων για τον εντοπισμό του άνδρα που καταγράφηκε σε βίντεο να σκοτώνει με το πόδι του ένα μικρό γατάκι στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί με εικόνες του άνδρα και με την έκκληση εάν κάποιος τον αναγνωρίσει να ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές, ενώ το hashtag #γατάκι είναι στα πιο δημοφιλή στο twitter στην Ελλάδα για ένα ακόμα 24ωρο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της φιλοζωικής Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», Εύη Καλαϊτζίδου, πιθανότατα ο άντρας να έχει εντοπιστεί. «Είναι άνθρωπος γνωστός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έχει κακοποιήσει κι άλλες φορές ζώα και έχει βιαιοπραγήσει και σε ανθρώπους», δήλωσε η κ. Καλαϊτζίδου.

Η ίδια ανέφερε πως μέχρι τώρα του έχουν επιβληθεί μόνο ποινές με αναστολή.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί στο βίντεο εμφανίζεται με καπέλο. Δεν πρέπει να του αφήσουμε κανένα περιθώριο διαφυγής» είπε η ίδια αναφορικά με τη σύλληψη του δράστη.

Παράλληλα, πολίτης που επικοινώνησε μαζί τους, κατέθεσε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για έναν άντρα, που, όπως υποστηρίζει, είναι ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 20 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του άνδρα. Όπως φαίνεται στο βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, ο δράστης, αφού κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια το συνθλίβει με το πόδι του.

Ακολούθως φαίνεται να αποχωρεί από το σημείο σαν να μην συνέβη τίποτα.

Το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ