- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόλος: Ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και την παράτησε αιμόφυρτη στον δρόμο
Τον κυνήγησαν περαστικοί πριν εξαφανιστεί
Βόλος: Νέο περιστατικό ενδοοικογειακής βίας - Νεαρή γυναίκα ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της και έμεινε αιμόφυρτη στον δρόμο.
Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας από τον σύζυγό της καταγράφηκε στη Νέα Ιωνία στον Βόλο. Ο νεαρός άνδρας φέρεται να χτυπούσε επί ώρες τη γυναίκα του και στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο νεαρός άφησε αιμόφυρτη στον δρόμο τη γυναίκα, όταν αντιλήφθηκε ότι αντέδρασαν κάτοικοι και περαστικοί. Οι ίδιοι άνθρωποι μάλιστα, τον κυνήγησαν μέχρι που κατάφεραν να τον πιάσουν, να τον ακινητοποιήσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία προκειμένου να τον συλλάβει λίγο πριν τις δύο περίπου τα ξημερώματα.
Το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, έξω από σπίτι όπου φέρεται να διαμένει νεαρό ζευγάρι κοντά στο πάρκο Βαλαχή στη Ν. Ιωνία. Έντρομη μια κοπέλα που περνούσε από το σημείο, αντιλήφθηκε ότι ένας νεαρός, είχε χτυπήσει και εξακολουθούσε να χτυπά μια νεαρή γυναίκα, σε σημείο που να την αφήνει αιμόφυρτη στο δρόμο, όταν αντιλήφθηκε ότι περαστικοί έβλεπαν τι συνέβαινε. Η νεαρή μάρτυρας έσπευσε να ειδοποιήσει αρχές αλλά με τις φωνές της και τους κατοίκους της περιοχής, όπως και άλλους περαστικούς που όλοι μαζί πλέον έτρεχαν να προλάβουν τον νεαρό πριν εξαφανιστεί.
Ειδοποίησαν την αστυνομία, περιπολικό της οποίας πήγε στο σημείο και τον συνέλαβε. Μέχρι τώρα ωστόσο, δεν έχουν γίνουν γνωστές ωστόσο , επίσημα, κάποιες λεπτομέρειες.
Αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα το α' εξάμηνο του 2022
Aύξηση των καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε το α' εξάμηνο του 2022 στην Ελλάδα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το 2020 έγιναν 2.350 καταγγελίες, το 2021 2.675 και το 2022 υπήρξε η μεγαλύτερη αύξηση με 5.139 μέσα σε μόλις ένα εξάμηνο. Το α' εξάμηνο του 2022 υπήρξαν 2.464 περισσότερες καταγγελίες από πέρυσι για το αντίστοιχο διάστημα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για κάθε θύμα ενδοοικογενειακής βίας που κάνει καταγγελία, υπάρχουν 1 με 2 που είναι αόρατα.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ που παρουσίασε τα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2022 καταγγέλθηκαν 4.588 άνδρες και 1.097 γυναίκες για ενδοοικογενειακή βία. Επίσης, 4.606 θύματα ήταν γυναίκες και 1.580 άνδρες για το ίδιο χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί πως τα νούμερα είναι σαφώς μεγαλύτερα, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές 6 στα 10 θύματα δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά και δεν συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Ζητά εντατικοποίηση των μέτρων - Αναμένεται κορύφωση της διασποράς
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Σαμαρά, Σπίρτζη και Κεσσέ
Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο - Παράδοση μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Στο Α' Νεκροταφείο ο Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού και ο γιος τους
Αυτοψία Νίκου Ταχιάου στους 5 νέους σταθμούς - Στόχος η εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα
Μπαράζ αυθαιρεσιών σε νησιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.