Ελλαδα

Πύργος: Δύο ανήλικα κορίτσια έσωσαν κουτάβι που πέθαινε από σαρκοπτική ψώρα

Το ιστορικό της διάσωσής του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skylos

Δύο κορίτσια έσωσαν ένα σκυλί με ψώρα που κυκλοφορούσε σε χωριό έξω από τον Πύργο Ηλείας.

Πριν λίγες μέρες ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων "Νοιάζομαι" έλαβε μήνυμα από μια οικογένεια που παραθέριζε στην Ηλεία για ένα σκυλί με ψώρα που κυκλοφορούσε σε ένα χωριό έξω από τον Πύργο. Ο «σκύλος φάντασμα» ήταν σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον τρεις μήνες. Δεν πλησίαζε άνθρωπο και κυκλοφορούσε αθόρυβα γύρω από τις ταβέρνες και τα καφενεία του χωριού προσπαθώντας να βρει λίγη τροφή.

Κανείς δεν του έδινε σημασία, κανείς δεν προσπάθησε να το βοηθήσει. Κανείς, εκτός από τα δύο ανήλικα κορίτσια της οικογένειας, που τον είδαν, τον τάισαν και ζήτησαν από τους γονείς τους να το βοηθήσουν. Το σκυλί ήταν πολύ φοβικό και δεν πλησίαζε ανθρώπους.

Το επόμενο βράδυ τα δύο κορίτσια πήγαν στο χωριό που κυκλοφορούσε. Μαζί τους πήγε και η οικογένεια που τον είχε εντοπίσει και ξεκίνησε η «επιχείρηση διάσωσης». Εν τέλει, πήγαν όλα καλά και το σκυλί, που λιμοκτονούσε, πιάστηκε με ειδική παγίδα. Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο.

Διαπιστώθηκε πως το σκυλί είναι το πολύ 8 μηνών. Πρόκειται για ένα κουτάβι που δεν έχει αλλάξει ακόμη όλα του τα δόντια και έπασχε από σαρκοπτική ψώρα και την πείνα. Αυτό το κουτάβι ονομάστηκε Amos.

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε ο Amos να γίνει ξανά σκύλος. Θα χρειαστούμε όμως την βοήθειά σας για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα. Ακόμα και 1€ για εμάς είναι πολύτιμο», δήλωσαν οι αρμόδιοι και παρείχαν μέσω Facebook τα απαραίτητα στοιχεία οικονομικής συνεισφοράς.

«Αν κάποιος θέλει να ενισχύσει οικονομικά μπορεί χρησιμοποιώντας τον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός Λογαρισμού Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR
ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962
Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι.
Αιτιολογία AMOS»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.