Ελλαδα

Προφυλακίστηκε ο 29χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα

Τι είπε στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 29χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονία του 75χρονου πεθερού του στην Άρτα
Ο 29χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονία του 75χρονου πεθερού του στην Άρτα © arta2day.gr

Άρτα: Στη φυλακή ο 29χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του - Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του δράστη

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 29χρονος, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο πατέρα της πρώην συζύγου του στο Αστροχώρι της Άρτας. Ο φερόμενος δράστης, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η παραμονή του στον ανακριτή διήρκεσε 2,5 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να σκοτώσει τον πεθερό του. Όλα συνέβησαν στην αυλή του πατρικού σπιτιού της πρώην συζύγου του, μπροστά στα μάτια του δίχρονου παιδιού τους την περασμένη Πέμπτη στο Αστροχώρι της Άρτας. Ο 29χρονος αφού πυροβόλησε 4 φορές τον πεθερό του, εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητό του. Δύο μέρες αργότερα τηλεφώνησε από τη Δαφνούλα της Ευρυτανίας στην Ασφάλεια Άρτας προκειμένου να παραδοθεί.

Δεν ήθελα να τον σκοτώσω"δήλωσε εξερχομενος από τον ανακριτή ο 29χρονος κατηγορούμενος στην Άρτα

Ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος του 29χρονου που σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει συνήγορος του 29χρονου, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο πεθερό του μέσα στην αυλή του σπιτιού του πριν από μία εβδομάδα στην Άρτα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο 29χρονος αρνείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του, λίγο πριν στρέψει το όπλο του στον ηλικιωμένο πατέρα της. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση από το γραφείο του ποινικολόγου «λόγω του πρόσφατου προβλήματος υγείας, το οποίο αντιμετώπισε ο κ. Κούγιας και εξαιτίας του οποίου βρίσκεται στο στάδιο πλήρους αναρρώσεως, στην απολογία του κατηγορουμένου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 15:00 ενώπιον του κου Τακτικού Ανακριτού Άρτας, θα παραστεί ένας εκ των συνεργατών του γραφείου μας, καταθέτοντας λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα».

Δολοφονία στην Άρτα: Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Το δικηγορικό μας γραφείο και τον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξη Κούγια επέλεξε ο 29χρονος κατηγορούμενος Β.Α. για να τον υπερασπιστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος του πρώην πεθερού του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρώην συζύγου του και μητέρας του 2 ετών παιδιού του.

» Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του θύματος ο κατηγορούμενος αρνείται ότι διέπραξε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρώην συζύγου του και ισχυρίζεται ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρώην πεθερού του είναι ότι αυτή διεπράχθη από τον κατηγορούμενο σε συνθήκες βρασμού ψυχικής ορμής, αφού πριν από την πράξη τόσο ο πρώην πεθερός του όσο και η πρώην σύζυγός του με ακραίες εξυβριστικές φράσεις και εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις δεν του επέτρεπαν να συναντήσει και να επικοινωνήσει με το ηλικίας 2 ετών παιδί του, όπως είχε νόμιμα συμφωνηθεί.

» Λόγω του πρόσφατου προβλήματος υγείας, το οποίο αντιμετώπισε ο κος Κούγιας και εξαιτίας του οποίου βρίσκεται στο στάδιο πλήρους αναρρώσεως, στην απολογία του κατηγορουμένου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 15:00 ενώπιον του κου Τακτικού Ανακριτού Άρτας, θα παραστεί ένας εκ των συνεργατών του γραφείου μας, καταθέτοντας λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα.

Αθήνα, 17.08.2022 Με εκτίμηση και σεβασμό Αλέξης Κούγιας»

Δολοφονία στην Άρτα: «Ο 29χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα», λέει ο δικηγόρος της 36χρονης

Το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έκανε καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, όταν ο 29χρονος διαπληκτίστηκε με την πρώτη σύζυγο και την έπιασε στο λαιμό με πρόθεση να την πνίξει. Ο Δημήτρης Λαμπράκης, συνήγορος κατηγορίας της οικογένειας, σε δήλωση του είπε πως «ο 29χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, πήγε στο σπίτι με όπλο να δει το παιδί του και πυροβόλησε και την πρώην σύζυγό του, η οποία ευτυχώς κατάφερε να αποφύγει τα πυρά. Κάτι που δεν κατάφερε ο 75χρόνος πατέρας της, που δέχτηκε τους πυροβολισμούς, στην προσπάθεια να προστατεύσει τον εγγονό και την κόρη του».

Φόνος στην Άρτα: Ο δικηγόρος της 36χρονης Δημήτρης Λαμπράκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ