- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύσκολη νύχτα στο Σουφλί: Μαίνεται η φωτιά - Μάχη να μη φθάσει στη Δαδιά (βίντεο)
Πυροσβέστες και στρατός ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες για να σώσουν το παρθένο δάσος
Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Εικόνες από το πύρινο μέτωπο.
Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Σουφλί Έβρου δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και δυνάμεις του στρατού. Η πυρκαγιά καίει δασικές εκτάσεις στην περιοχή Φράγμα Λύρας. Αντιπυρικές ζώνες έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να μη φθάσει η φωτιά στο παρθένο δάσος της Δαδιάς.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την οριοθέτηση της φωτιάς στο Σουφλί επιχειρούν:
- 140 πυροσβέστες
- 70 οχήματα
- 120 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και
- 33 άτομα Δευκαλίωνας του Στρατού Ξηράς.
Με το πρώτο φως θα ξεκινήσουν τα εναέρια μέσα σε δύο κύματα και συγκεκριμένα:2 Mi8, 2 Erickson, 2 PZL, 2 CL415, ένα ΑΒ214 και ένα ΒΚ117. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Δύσκολη η φωτιά στο Σουφλί Έβρου
Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, αναφέρει πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.
«Η πιο δύσκολη πυρκαγιά αυτήν την ώρα είναι στη Δαδιά Έβρου» ανέφεραν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής που έχουν εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα πύρινα μέτωπα στην επικράτεια.
Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα. Η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γίνεται προσπάθεια και από τα μηχανήματα έργου του Στρατού για τη δημιουργία ζωνών.
Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.
Μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ανέφερε ότι «η πυρκαγιά είναι μεγάλη και η κατάσβεσή της παραμένει μια δύσκολη υπόθεση. Επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.