Ελλαδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες

Κινητοποίηση από τον Ερυθρό Σταυρό ως την κοινωνική κουζίνα και το Dog's Voice

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτοικοι κοιτούν τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νταού Πεντέλης πλησιάζει κατοικημένη περιοχή.
© Γιώργος Βιτσαράς / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά στην Πεντέλη: Φορείς και οργανώσεις προσφέρουν τρόπους για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό προς ενίσχυση των πυρόπληκτων λόγω των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι μεγάλης έκτασης πυρκαγιές που προκλήθηκαν στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη και Ντράφι, αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.34.0200976543
IBAN: GR4402602400000340200976543
SWIFT Code: ERBKGRAA

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές».

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πεδίο.
© Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Humanity Greece, στο εθελοντικό συντονιστικό του κέντρο στην Μυλλέρου 76 στο Μεταξουργείο από τις 11.00 το πρωί έως και αργά το βράδυ, συγκεντρώνει για τις ανάγκες των πληγέντων από τις πυρκαγιές τα εξής αγαθά: νερά, ισοτονικά, φυσιολογικούς ορούς, κολλύρια, ηλεκτρολύτες, γάζες, παυσίπονα, σνακ και τρόφιμα μακράς διάρκειας. Μπορείτε να βοηθήσετε κάνοντας δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό του οργανισμού στο IBAN: GR9802600460000370201071357 και Swift Code: EFGBGRAA.

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Αλλος Ανθρωπος» βρίσκεται στο πεδίο και μαγειρεύει για τους πληγέντες, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές στην Εθνικής Αντιστάσεως 44 στον Γέρακα.  Εκεί, υπάρχει ανάγκη για εθελοντές , ενώ στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 109 στον Κεραμεικό και στην Ανδρέα Παπανδρέου στο Χαλάνδρι, έχει γίνει έκκληση για να συγκεντρωθούν τα παρακάτω είδη: νερά, χυμούς, γάλα, σάντουιτς, κρουασάν, μπισκότα και φυσιολογικοί οροί.

Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

Από τα ζώα συντροφιάς που έχουν διασωθεί από τα σημεία των πυρκαγιών από την Dogs’  Voice  και τους εθελοντές, αρκετά έχουν επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες τους ενώ στο παρακάτω post υπάρχουν φωτογραφίες καταγραφής από τα διασωθέντα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΖΩΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1 Από χθες έχουν περάσει από τους σταθμους σε Παλληνη και Γαλατσι 43 ζώα...

Posted by Dogs' Voice on Wednesday, July 20, 2022

Αυτή την ώρα στήνεται σταθμός στο Αστήρ ΛΑΤΟ Γαλάτσι και αναμένεται να είναι λειτουργικός τις επόμενες ώρες. Εκεί, θα βρίσκονται κτηνίατροι της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, για παροχή πρώτων βοηθειών, καταγραφή ιστορικού, θεραπείες και τοποθέτηση σήμανσης. Στο ΛΑΤΟ Γαλάτσι υπάρχει ανάγκη για εθελοντές με laptop, σκίαστρα, λουριά, περιλαίμια και αντισηπτικά. Οι ανάγκες θα ενημερώνονται συνεχώς. 3. Στο κτηνιατρείο Vets4Life (Λεωφόρος Μαραθώνος 24, Πικέρμι) προσκομίζονται επείγοντα και σοβαρά περιστατικά ζώων που φέρουν εγκαύματα ή τραύματα. Το σωματείο Stray.gr συντονίζει την περισυλλογή και έχει βγάλει έκκληση για εθελοντές.

Η φόρμα φιλοξενίας για πυρόπληκτα ζώα από την Dogs’ Voice. 

Σε περίπτωση που εντοπίσετε τραυματισμένο άγριο ζώο σε μέρος που η φωτιά έχει ήδη περάσει, μπορείτε να ενημερώνετε τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής - ΑΝΙΜΑ με μήνυμα στο 6972664675. Εθελοντές βρίσκονται στις περιοχές, ούτως ώστε να το αναλάβουν αμέσως.
Το κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας καλεί τους πολίτες σήμερα Τετάρτη 20/07 να μην προχωρούν σε θαλάσσιες δραστηριότητες στις περιοχές της Νέας Μάκρης, του Σχοινιά και του Μαραθώνα, ούτως ώστε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να μπορούν να ανεφοδιαστούν από τη θάλασσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ