- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Power Pass: Aνακοίνωση της ΔΕΗ για περιστατικά phising
Διευκρινίσεις για την ασφάλεια των πολιτών
Power Pass: Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΗ μετά τις καταγγελίες για περιστατικά phising.
Σε ανακοίνωση σχετικά με τα περιστατικά phising προχώρησε η ΔΕΗ, μετά τις καταγγελίες των πολιτών.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Με αφορμή περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης με αλίευση στοιχείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων (phishing), που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της ότι:
- Δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων του power pass,
- Δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.
Καλούμε τους πελάτες μας να ακολουθήσουν πιστά και προσεκτικά τις οδηγίες που προβλέπονται στη σελίδα → https://vouchers.gov.gr/powerpass».
Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά των δικαιούχων
Υπενθυμιζεται ότι μία ημέρα απομένει για την πληρωμή του Power Pass, την οποία αναμένουν εκατομμύρια νοικοκυριά που βρίσκονται στη δίνη της ακρίβειας και των αυξήσεων.
Ήδη οι δικαιούχοι έλαβαν e-mail για να μπουν στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr/powerpass και να ελέγξουν την εκκαθάριση. Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σταδιακά. Πρώτα θα αρχίσουν οι πληρωμές σε όσους μετά τον έλεγχο των αιτήσεων τους δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα. Θα ακολουθήσουν αυτοί στους οποίους χρειάστηκε διασταύρωση στοιχείων ή εισοδημάτων.
Υπολογίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά υπέβαλαν αιτήσεις σε σύνολο 4 εκατομμυρίων. Μετά την πρώτη διαλογή, κατά την οποία βγήκαν εκτός όσοι δεν πληρούσαν το εισοδηματικό κριτήριο των 45.000 ευρώ μετά από φόρους, οι διπλές και τριπλές αιτήσεις αλλά και όσοι δεν επιβαρύνθηκαν καθόλου από τη ρήτρα αναπροσαρμογής (υπάρχουν και τέτοιοι), εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση οι έγκυρες αιτήσεις αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια.
Power Pass: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο
Όσοι επιχείρησαν να παραπλανήσουν το σύστημα, κινδυνεύουν να εντοπιστούν στον επόμενο γύρο διασταυρώσεων που θα «τρέξουν» τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
Όσοι εντοπιστούν να έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία, θα κληθούν όχι μόνο να επιστρέψουν το ποσό το οποίο πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, αλλά το ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι διπλάσιο σε ύψος από εκείνο της επιστροφής που τους δόθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή χρημάτων καλύπτει το 60% της ρήτρας αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμούς οι οποίοι έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότηση και των εκπτώσεων από τους παρόχους.
Η επιστροφή αφορά αποκλειστικά την κύρια κατοικία και τη φοιτητική στέγη, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.