Ελλαδα

Πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς - Η κίνηση της οικογένειας

Το μήνυμα για τις γυναικοκτονίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέρασε ένας χρόνος από δολοφονία της Γαρυφαλλιάς - Η κίνηση της οικογένειας
Η Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο

Ένας χρόνος από την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο - Η συμβολική κίνηση της οικογένειας.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς και η οικογένειά της στο ετήσιο μνημόσυνο επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής σε όλα τα θύματα των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα.

Έτσι, τα λουλούδια της τελετής συνόδευσαν λευκά μπαλόνια, καθένα με το όνομα και μιας διαφορετικής γυναίκας («Ερατώ», «Ελένη» κ.λπ.), ενώ η φωτογραφία της πλαισιώθηκε από τις φωτογραφίες άλλων θυμάτων.

garyfallia_mnimosino

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Σε δίκη ο δράστης

Υπενθυμίζεται ότι σε δίκη παραπέμπεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, οι Αρχές απέρριψαν την αιτιολογία του ψυχικά ασθενούς κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, «ο δράστης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την τραγική οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Βλάχου προσπάθησε να πείσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Νάξου περί του ότι είναι ακαταλόγιστος λόγω ανιάτου ψυχασθένειας, ώστε να μη δικαστεί».

Ωστόσο, η ίδια ανακοίνωση τονίζει πως οι πραγματογνώμονες αποφάνθηκαν ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος, αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ