- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ελαφονήσι κρύφτηκε από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες και ο δήμαρχος απαντά
Πλήθος αντιδράσεων για την εικόνα της παραλίας
Ελαφονήσι - Η παραλία με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες - Οι αντιδράσεις και η απάντηση του δημάρχου.
Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram με την παραλία στο Ελαφονήσι γεμάτη ξαπλώστες και ομπρέλες έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και σχολίων. Πιο συγκεκριμένα, η φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Colours of Crete και δίχασε αρκετά τους χρήστες των social media, με κάποιους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την όμορφη παραλία και άλλους να τη χαρακτηρίζουν «τσίρκο» καθώς είναι πλέον «γεμάτη με πλαστικούρα και ξαλώστρες».
«Ξεχάσατε να βάλετε ομπρέλες και ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα», γράφει ένας σχολιαστής ενώ κάποιος άλλον μιλά για «επέλαση της ξαπλώστρας», συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς δεν είναι το μόνο μέρος της Κρήτης που έχει αλωθεί από την ανθρώπινη απληστία».
«Ειναι απιστευτο τι εκαναν σε ενα τοσο ομορφο μερος! Τι καταστροφη!» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο. «Όχι ξαπλώστρες πια. 20 χρόνια πριν ήταν μια όαση, γαλήνη, ηρεμία. Πρόσβαση μόνο με πλοίο. Τώρα έχει γίνει τσίρκο. Πολύ κρίμα» γράφει ένας άλλος χρήστης.
Ξαπλώστες στο Ελαφονήσι: Η απάντηση του δήμαρχου Κισσάμου
Απάντηση στις επικρίσεις έδωσε, μέσω ANT1, ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος διερωτήθηκε: «Γίνεται να έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες;» Όπως εξήγησε, όλες οι παρεμβάσεις στο σημείο έχουν γίνει μετά από σχετική άδεια, ενώ τόνισε πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι παραλίας για όσους δεν θέλουν να κάτσουν σε ξαπλώστρα.
Αναφορικά με τους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλλους τους τοπίου και την καθαριότητα, επεσήμανε: «Το φυσικό κάλλος αναπλάθεται. Δεν υπάρχει όχι σκουπίδι, δεν υπάρχει ούτε γόπα κάτω. Επιβάλουμε καθαριότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.