Ελλαδα

Πανελλήνιες 2022: Αυλαία και για τα ΕΠΑΛ, σειρά για τα Ειδικά Μαθήματα

Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2022: Επιτηρητής καλύπτει τα στοιχεία υποψηφίου στο τετράδιο απαντήσεων
Πανελλήνιες 2022: Τετράδιο απαντήσεων © EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πανελλήνιες 2022 - ΕΠΑΛ: Τέλος των εξετάσεων - Τα Ειδικά - Μουσικά μαθήματα και ο χρόνος ανακοίνωσης βαθμολογιών και βάσεων.

Οι Πανελλήνιες 2022 ολοκληρώθηκαν σήμερα (17/6) και για τους υποψηφίους του ΕΠΑΛ. Οι μαθητές έδωσαν το τελευταίο μάθημα και πλέον ετοιμάζονται για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τα Ειδικά ή Μουσικά Μαθήματα, η εξέταση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, Σάββατο (18/6). 

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα μαθήματα: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Τα θέματα σε Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού

Τα θέματα σε Κινητήρες Αεροσκαφών

Τα θέματα σε Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων

Πανελλήνιες 2022: Πότε ξεκινά η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου, ξεκινά η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων με Αγγλικά και τελειώνει την Πέμπτη, 30 Ιουνίου με Ιταλικά.

Σχετικά με τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 8:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 8:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 9:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
  • μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
  • μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες,
  • των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2 με 6 λεπτά για κάθε υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Πανελλήνιες 2022: Μέσω sms οι βαθμοί στους μαθητές

Να μάθουν τους βαθμούς τους στις Πανελλήνιες 2022 μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και φέτος οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου, και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2022

Πριν από τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2022 και η σχολή επιτυχίας των υποψηφίων. Το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί οι Βάσεις 2022 να ανακοινωθούν νωρίτερα για πρώτη φορά, προκειμένου να δοθεί τέλος στην αγωνία των νέων φοιτητών και να έχουν χρόνο να αναζητήσουν κατοικία και να προετοιμαστούν για την ακαδημαϊκή τους ζωή. 

Σ. Στρατηγάκης: Στις τελευταίες μέρες του Ιουνίου η ανακοίνωση της βαθμολογίας των εξεταστών|16/6/22

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις             

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ