- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: 3.190 νέα κρούσματα σήμερα - Η κατανομή - Πού εντοπίζονται
Οι πίνακες του ΕΟΔΥ με τη γεωγραφική κατανομή
Κορωνοϊός: Η γεωγραφική κατανομή για τα κρούσματα σήμερα, Σάββατο 28 Μαΐου 2022, από τον ΕΟΔΥ - Πού εντοπίζονται.
Τη γεωγραφική κατανομή για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Σάββατο 28 Μαΐου 2022, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.190 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid έφθασαν τους 9. Οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ είναι 134.
Το τελευταίο 24ωρο στην Αττική επιβεβαιώθηκαν 1.974 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 489 στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη στη δεύτερη θέση με 215 νέες μολύνσεις covid-19. Στην τρίτη θέση η Ρόδος με 92 κρούσματα σήμερα.
Η κατανομή για τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα - Οι πίνακες του ΕΟΔΥ
Ακολουθούν οι αναλυτικοί πίνακες του ΕΟΔΥ με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων. Αναλυτικά οι περιοχές με τις μολύνσεις covid:
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Σάββατο (28/5)
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.190. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν, ανέρχεται σε 3.442.963 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.
» Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 375 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 134.546 (3.8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.784 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 134 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 63 (47.01%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 71 (52.99%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.679 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 85 (ημερήσια μεταβολή -10.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 85 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και τη γεωγραφική τους κατανομή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.