Ελλαδα

Αυτοκτονία 14χρονου «Mε είχε ρωτήσει αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;»

Τι αποκαλύπτει συμμαθητής του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Αυτοκτονία 14χρονου «Mε είχε ρωτήσει αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;» - Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ © EUROKINNISSI//ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αυτοκτονία 14χρονου - Μαρτυρία φίλου του Μάκη: «Φοβόταν, με είχε ρωτήσει αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;».

Ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του 14χρονου Μάκη, που έβαλε ξαφνικά τέλος στη ζωή του, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι Αρχές ερευνούν αν ο 14χρονος ήταν θύμα bullying, όπως κατήγγειλαν οι συμμαθητές του.

Την ίδια ώρα, συμμαθητής του 14χρονου περιγράφει στο Mega τα όσα περνούσε σχολείο ο άτυχος έφηβος.«Φοβόταν. Ήταν πολύ κλειστό παιδί είναι η αλήθεια, δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα προσωπικό. Τις τελευταίες ημέρες ήταν στεναχωρημένος, είχε κάνει στον κολλητό του μια ερώτηση πριν κάτι μέρες, αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;», δήλωσε φίλος και συμμαθητής του 14χρονου.

«Τον έβριζαν. Κάθε μέρα, γελούσαν, τον χτυπούσαν, κάθε μέρα… κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο bullying. Δεν θέλω να συμβεί άλλο τέτοιο. Είμαι μάνα. Ειλικρινά σας μιλάω είμαστε διαλυμένοι. Από την άλλη φοβάμαι», δήλωσε η μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου.

Ο 14χρονος αν και αθλητής πάλης, με διακρίσεις σε αγώνες, ήταν ένα ήσυχο παιδί που βίωνε σιωπηλά όσα συνέβαιναν στο σχολείο.

Αυτοκτονία 14χρονου: Οι απειλές και τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές 

Οι συμμορίες ανήλικων μαθητών στο σχολείο του 14χρονου δρουν ανεξέλεγκτά, ενώ καθημερινά σημειώνονται περιστατικά άγριων συμπλοκών με ορισμένους μάλιστα να κουβαλούν και αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα απειλώντας άλλους μαθητές.

«Ο διευθυντής του σχολείου έχει μαζέψει από μερικά παιδιά κάποιες πεταλούδες, κάποια μαχαίρια, δεν ξέρω ποια παιδιά τα έχουν, ποια παιδιά τα κρατάνε. Υπάρχουν και άλλα παιδιά στο σχολείο που έχουν», δήλωσε συμμαθητής του 14χρονου.

Όπως λένε γονείς μαθητών, η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου, με τους ίδιους να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών και τους καθηγητές να μην αντιδρούν στα περιστατικά βίας.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές, είναι ο 14χρονος να συμμετείχε σε επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση, που θέλει τους νέους να φτάνουν στο όριο λιποθυμίας μέσω ασφυξίας και να το καταγράφουν σε βίντεο. Το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε δίπλα στη σορό του και ενδέχεται να έχει καταγράψει τις τελευταίες του στιγμές…

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ