Ελλαδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ένοχος για τη δολοφονία Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Καταδικάστηκε σε ισόβια και 11 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
Ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Καταδικάστηκε σε ισόβια. Η απόφαση για τη δολοφονία της Καρολάιν και τη θανάτωση της Ρόξυ.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος από το δικαστήριο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο 34χρονος πιλότος, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και θανάτωσε και τη σκυλίτσα της οικογένειας, Ρόξυ, κρίθηκε ένοχος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι τέλεσε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ευρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής. Ειδικότερα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,
  • θανάτωση ζώου,
  • ψευδή καταγγελία και
  • ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση.

Στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή της, ζητώντας την ενοχή του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράους στα Γλυκά Νερά. Νωρίτερα, αναφορικά με την προτεινόμενη ποινή για τον 34χρονο πιλότο, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθούν τα ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια και 11 χρόνια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά | 16/05/2022 | ΕΡΤ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Ειδεχθή και σκληρά» τα εγκλήματά του - Κανένα ελαφρυντικό, η πρόταση της εισαγγελέως

Λίγη ώρα αργότερα, η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ειδικότερα, όπως είπε, «το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο». Και εξήγησε: «Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις, προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια "παραφωνία" στη ζωή του».

«Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;» ξεκαθάρισε η εισαγγελέας. Και πρόσθεσε: «Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις, επειδή ήταν καλός με την οικογένειά του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

Αναφορικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, η εισαγγελέας σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δε μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

«Αμετανόητος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος» - Τι ζήτησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Πριν ανακοινωθεί ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ένοχος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Αθανάσιος Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα της Καρολάιν, ζήτησε την καταδίκη του 34χρονου πιλότου.

Αφού τον χαρακτήρισε «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό», ξεκαθάρισε ότι παραμένει αμετανόητος, εκτιμώντας ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θεωρούσε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ.

Την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας της οικογένειας, είχαν ζητησει οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, επισημαίνοντας: «Η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε».

Ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς - Εν ψυχρώ το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με το δικαστήριο
Ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς - Εν ψυχρώ το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με το δικαστήριο © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Από τη μεριά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία» και κάλεσε το δικαστήριο να δει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια του κατηγορούμενου. «Είναι εδώ για να πληρώσει» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου πιλότου.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ισχυριστεί ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έγινε εν βρασμώ.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τον δολοφόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

«Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του» ανέφερε η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου στην αγόρευσή της, ζητώντας την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Όπως είπε, «όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Κάρολαιν, είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία».

«Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου είχε χρόνο να κάνει πίσω, βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου» ξεκαθάρισε η εισαγγελέας.

Και πρόσθεσε για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Με όλο τον σεβασμό στον κατηγορούμενο, όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν αν έχει επαφή με την πραγματικότητα, πώς το έχει μέσα στο κεφάλι του. Εγώ διατυπώνω τη σκέψη ότι ο φόνος έγινε διά ασήμαντη αφορμή. Καταλύει κατά τη γνώμη μου το εν βρασμώ ψυχής», υπογράμμισε.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος και για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας της οικογένειας
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος και για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας της οικογένειας © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Συμπλήρωσε δε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έχει την αίσθηση της συντριβής και  ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με δόλο να συγκαλύψει το έγκλημα.

«Δικαιοσύνη θα αποδοθεί για αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση στα θύματα που ζουν: Την κόρη και την μητέρα της Καρολάιν» ανέφερε επίσης η εισαγγελέας. Και χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως έναν έναν άνθρωπο με «πολύ μεγάλο Εγώ», ο οποίος «έχει την ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων και όλες οι ενέργειες στρέφονται γύρω από το εγώ του».

«Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσής της η Καρολάιν εξέφρασε την ανάγκη να μεταβάλει τους όρους της ζωής της. Ίσως ο κατηγορούμενος να τη σκότωσε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιατί δεν μπορούσε να την ελέγξει. Εξιδανίκευσε τη ζωή τους και δεν είχε την ευελιξία να καταλάβει ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται» πρόσθεσε η εισαγγελέας στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Αναφερόμενη στο θύμα της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε πως από τα ημερολόγια της Καρολάιν Κράουτς διαφαίνεται «ένας άνθρωπος που προβληματίζεται και αναζητά την χαρά, τη ζωή. Είναι συγκλονιστικό ότι η Καρολάιν αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. «Ασφυκτιά. Όμως το τραγικό είναι ότι η Καρολάιν ήθελε να σώσει την οικογένεια της με κάθε τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός από όλη τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου πιλότου που ομολόγησε το έγκλημα του, «απουσιάζει το στοιχείο της συντριβής».

«Εχω μια εικόνα ανθρώπου με λεπτές συγκινησιακές αντιδράσεις, αλλά  όχι ενός ανθρώπου με συντριβή. Έχει επίγνωση της σκληρότητάς του… Θα περίμενα ο κατηγορούμενος να αναλάβει την ευθύνη όσων έγιναν και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τον Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη» είπε στο κλείσιμο της αγόρευσής της η εισαγγελέας στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Σημειώνεται ότι η απολογία του 34χρονου πιλότου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά κράτησε 10 ώρες.

Μαραθώνια η απολογία του πιλότου | 12/05/2022 | ΕΡΤ

Τι είπε η εισαγγελέας για τη Ρόξυ, τη σκυλίτσα που δολοφόνησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα Γλυκά Νερά

Λίγο νωρίτερα αναφερόμενη στα όσα είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη θανάτωση της Ρόξυ στα Γλυκά Νερά, η εισαγγελέας τόνισε πως αμέσως μετά τον φόνο της Καρολάιν «ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλάκι με αδιανόητη σκληρότητα».

Είπε, επίσης, πως το ζώο βασανίστηκε, όπως και η κοπέλα, για να σωθεί, χωρίς να τα καταφέρει. «Ήταν ένα πλάσμα σημαντικό για την Καρολάιν. Όσο κι αν λέει ο κατηγορούμενος ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Καρολάιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό» σημείωσε η εισαγγελέας.

Η Ρόξυ, η σκυλίτσα που σκότωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα Γλυκά Νερά
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε τη σκυλίτσα Ρόξυ μετά τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά © Facebook

«Ήταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανένας ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παρέπεμπε είτε σε Μαφία είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε τρίτη λύση. Μας είπε εδώ πόσο αγαπούσε τα ζώα και κρέμασε τη μικρή σκυλίτσα έτσι; Πρόκειται περί ακραίου κυνισμού ή σχάσης προσωπικότητας» ξεκαθάρισε.

Δολοφονία Καρολάιν–Κατακεραύνωσε η εισαγγελέας τον κατηγορούμενο: «Πήγε για να σκοτώσει»|16/5/22|ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο «άνθρωπο ψυχρό, χωρίς συναίσθημα» κατά τη διάρκεια της δίκης για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ