Ελλαδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τα ελαφρυντικά που ζήτησε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Γιατί τα απέρριψε η εισαγγελέας, η οποία έκανε λόγο για «ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς είχε δύο ελαφρυντικά, τα οποία η εισαγγελέας τα απέρριψε.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου βίου και της καλής συμπεριφοράς.

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις, προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα» είπε η εισαγγελέας στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Και εξήγησε: «Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια "παραφωνία" στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;». «Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις, επειδή ήταν καλός με την οικογένειά του, την οποία στο τέλος εξόντωσε» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, η εισαγγελέας στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δε μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Ένοχος ο πιλότος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση της Ρόξυ

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος από το δικαστήριο.

Ο 34χρονος πιλότος, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και θανάτωσε και τη σκυλίτσα της οικογένειας, Ρόξυ, κηρύχθηκε ένοχος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι τέλεσε εν βρασμώ το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, Ειδικότερα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,
  • θανάτωση ζώου,
  • ψευδή καταγγελία και
  • ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση.

Νωρίτερα, στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, ζητώντας την ενοχή του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράους στα Γλυκά Νερά.

Δολοφονία Καρολάιν–Κατακεραύνωσε η εισαγγελέας τον κατηγορούμενο: «Πήγε για να σκοτώσει»|16/5/22|ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ