Ελλαδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια πρότεινε η εισαγγελέας - Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά

Τι είχε ζητήσει νωρίτερα ο 34χρονος πιλότος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι αντιμέτωπος με ισόβια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι αντιμέτωπος με ισόβια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να καταδικαστεί σε ισόβια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, προτείνει η εισαγγελέας. Δεν έγιναν δεκτά τα ελαφρυντικά που ζήτησε.

Να καταδικαστεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σε ισόβια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, πρότεινε η εισαγγελέας. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, απορρίφθηκαν ομόφωνα από το δικαστήριο.

Ειδικότερα, ο 34χρονος πιλότος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Για το σκεπτικό της απόφασης η πρόεδρος του δικαστηρίου γνωστοποίησε ότι ελήφθησαν υπόψιν τα κριτήρια που έθεσε ο Άρειος Πάγος για την αναγνώριση του προτέρου σύννομου βίου. Επιπλέον την απόφαση των δικαστών βάρυνε η στάση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να αγοράσει το οικόπεδο εξ ολοκλήρου στο όνομά του παρότι είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Καρολάιν Κράουτς, πράξη που δεν θεωρείται έντιμη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος στη δίκη.

Για την απόφαση να απορριφθεί και το δεύτερο ελαφρυντικό που αφορά τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, οι δικαστές έλαβαν υπόψιν ότι οι 37 ημέρες που ακολούθησαν το έγκλημα και οι 12 μήνες εγκλεισμού είναι πολύ λίγος χρόνος για να κριθεί η μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι από την πλευρά της υπεράσπισης δεν προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές για τη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατά τον εγκλεισμό του.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Οι ποινές για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Τι ζήτησε η εισαγγελέας

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας στη δίκη του 34χρονου πιλότου ζήτησε:

  • Να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την ανθρωποκτονία.
  • Δέκα έτη κάθειρξη και 400 ημερήσιες μονάδες των 50 ευρώ για τη θανάτωση ζώου.
  • Ένας χρόνος φυλάκιση και 360 ημερήσιες μονάδες επί 10 ευρώ για την ψευδή κατάθεση.
  • Ένας χρόνος φυλάκιση για την ψευδή καταγγελία.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος και για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας της οικογένειας
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος και για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας της οικογένειας © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά την πρόταση από την εισαγγελέα για τα ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αναμένεται η απόφαση των δικαστών για τις ποινές στον 34χρονο πιλότο.

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 34χρονου πιλότου για τα ελαφρυντικά

Μετά την ομόφωνη καταδίκη του για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε να του αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ισχυρίστηκε ότι:

  • Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αφορά τη διαδρομή του κατηγορούμενου μέχρι την τέλεση της πράξης. «Δεν είχε ποτέ παραβατική συμπεριφορά, είναι το παράδειγμα του ανθρώπου που θα πρέπει αυτό το ελαφρυντικό να αναγνωριστεί» δήλωσε.
  • Το δεύτερο ελαφρυντικό που αφορά τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά συνδέεται με τη στάση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μέσα στις φυλακές μέχρι τη δίκη του, όπου δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, ζητώντας την ενοχή του και κάνοντας λόγο για ένα «εν ψυχρώ έγκλημα» στα Γλυκά Νερά.

Δολοφονία Καρολάιν–Κατακεραύνωσε η εισαγγελέας τον κατηγορούμενο: «Πήγε για να σκοτώσει»|16/5/22|ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ