- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στην Ελλάδα, οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022. Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ παρουσιάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα για το τελευταίο 24ωρο. Μεταξύ άλλων αναφέρονται οι νέοι θάνατοι, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και οι επαναλοιμώξεις.
Ειδικότερα, στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, επισημαίνεται ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 4.761 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 26 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια είναι 185.
Κορωνοϊός - Τα κρούσματα σήμερα, 11 Μαΐου 2022 - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.761. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.375.812 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 465 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 127.394(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.471 θάνατοι. 2 Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 185 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 95 (51.35%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (48.65%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.642 ασθενείς. Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 114 (ημερήσια μεταβολή +8.57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 121 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Κορωνοϊός: Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Πότε τελείωνουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Σε εξέλιξη έρευνες για την διερεύνηση της καταγγελίας
Ποιες περιοχές είναι σε «πορτοκαλί» προειδοποίηση
Καθυστερήσεις και πιθανές τροποποιήσεις δρομολογίων - Η ανακοίνωση της Hellenic Train
Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι
Ξεκίνησε o δεύτερος κύκλος
Μια ευκαιρία να προσφέρεις, δύο τρόποι να βοηθήσεις: Αιμοδοσία και εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεν είχε δίπλωμα και οδηγούσε μεθυσμένος ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδες αυτοκίνητο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.